El sistema permet tenir un control detallat dels consums d’aigua i facilita la detecció d’avaries i fuites

L’Ajuntament de Sant Feliu ha signat un conveni de col·laboració amb Aigües de Barcelona per a la implantació de comptadors intel·ligents en edificis municipals per tal de tenir un major control del consum d’aigua. La signatura del conveni ha tingut lloc aquest dimarts, 3 de juny, a l’Ajuntament entre l’alcalde en funcions de Sant Feliu, Jordi San José, i el director general d’Aigües de Barcelona, Ignacio Escudero.

El conveni recull l’interès de l’Ajuntament de Sant Feliu de promoure la sostenibilitat ambiental i, en concret, el consum responsable i sostenible de l’aigua. En aquest sentit, Aigües de Barcelona, empresa que gestiona el servei d’abastament d’aigua potable a 23 municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, incorporarà un sistema de telemesura als comptadors d’aigua dels edificis de propietat municipal de la ciutat. Es tracta d’un sistema basat en les noves tecnologies de telecomunicacions que permet tenir un control detallat dels consums gràcies al seguiment en temps quasi real de l’aigua registrada als comptadors. El sistema permet la creació d’alarmes autogestionables que faciliten la detecció d’avaries i afavoreixen la reducció de possibles fuites. Alhora fomenta una major consciència del consum d’aigua.

L’Ajuntament i Aigües de Barcelona acordaran els emplaçaments de la ciutat on s’ubicaran els equips de telelectura que permetran disposar de les dades    dels comptadors intel·ligents que s’aniran posant en marxa progressivament. L’empresa assumeix els costos de la instal·lació dels equips, així com el seu manteniment. D’altra banda, Aigües de Barcelona té la intenció de poder aplicar el sistema de telemesura dels comptadors d’aigua a tots els immobles de la ciutat.

L’Ajuntament impulsa aquest conveni des de l’Oficina Sant Feliu 2.0(20), que realitza les tasques de coordinació, col·laboració, assessorament tècnic i funcional dels treballs necessaris per al desenvolupament dels projectes SmartCity de Sant Feliu i que facilita la comunicació i interacció entre els diferents agents implicats. Dins dels seus objectius es promou la col·laboració entre l’Administració i el sector privat, treballant de forma coordinada per a la millora de la societat i el desenvolupament econòmic.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here