L’Ajuntament de Sant Esteve encapçalat, per primera vegada, per una dona. Carme Rallo Casanovas ha estat escollida amb el suport d’ERC, la seva formació, i d’ARAses, Convergència i Unió i Locos por Sanes. Ha aconseguit els 7 vots necessaris que atorguen la majoria absoluta

El Ple d’investidura es va celebrar dissabte a les 12 del migdia a la sala de Plens que es va omplir a vessar. Una vegada constituïda la mesa d’edat, els regidors van prometre o jurar el càrrec. En aquesta ocasió, i per imposició de la subdelegació del Govern, el vot es va fer a mà alçada. Es van postular a l’alcaldia Enric Carbonell pel PSC que va obtenir els 5 vots del seu partit, i Carme Rallo (ERC) que va aconseguir els 7 vots dels regidors dels quatre grups que formaran el nou govern. Entesa per Sant Esteve es va abstenir.

En el seu parlament, la nova alcaldessa va agraïr el treball dels seus predecessors en el càrrec. Va afirmar “Tenir la seguretat que en els propers quatre anys sabrem teixir entre tots el consens que Sant Esteve necessita per superar la greu situació actual”. Rallo es va mostrar “oberta i amb la mà estesa per acompanyar-nos en el projecte de fer un nou Sant Esteve transparent i participatiu, on les politiques que marquin el dia a dia del poble les fem conjuntament ciutadania i ajuntament”.

Citant a Francesc Macià, l’alcaldessa es va comprometre “a treballar per a tots els sesrovirencs, el bé comú guiarà les nostres passes en aquest Ajuntament, prioritzant el donar suport a les persones i a les necessitats més urgents”.

En el decurs del Ple, el regidor per ARAses, Joan Galceran va comunicar la seva decisió de renunciar a l’acta de regidor un cop definit el nou cartipàs, després d’assolir l’objectiu del canvi pel que va impulsar la creació d’ARA Sant Esteve, fa quatre anys.

El Ple va ser retransmès en directe per Ràdio Sant Esteve. Tv10 l’emetrà íntegrament i en diferit aquesta setmana.

El nou govern quatripartit està constituït pels grups d’ERC (3), ARAses (2), CiU (1) i Locos por Sanes (1), després de l’acord que van subscriure aquestes formacions.

El consistori comença amb quatre edils nous, dels 13 que el configuren.

Composició del nou consistori per al mandat 2015-2019:

ALCALDESSA: MARIA DEL CARME RALLO I CASANOVAS (ERC)
REGIDORS:
JOSEP MARIA MORENO I TUDELA (ERC)
ADRIÀ COMPANYS I ARCUSA (ERC)
JOAN GALCERAN MARGARIT (ARA)
LAURA HABA JIMENEZ (ARA)
BERNAT ORELLANA CAMACHO (CiU)
JAUME RIPOLLES ALEGRE (LxS)
ENRIC CARBONELL JORBA (PSC)
MARÍA JESÚS RODRÍGUEZ CARRERO (PSC)
ELISENDA BARBERÀ PUJOL (PSC)
ROSER BROSED YUSTE (PSC)
ANTONIO CENTENO LÓPEZ (PSC)
JORDI BORRELL I ALONSO (Entesa)

DISCURS D’INVESTIDURA DE L’ALCALDESSA DE SANT ESTEVE

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here