La Comissió de Territori i Sostenibilitat debatrà avui, una proposta de resolució presentada per ERC arran del manifest presentat el febrer passat per diferents col·lectius

El Parlament de Catalunya inicia avui el debat d’una proposta de resolució presentada per ERC per demanar que el massís del Garraf sigui declarat parc natural. Segons ha precisat el portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana a Gavà, Albert Massana, “es tracta d’un anhel històric de molts col·lectius”. Ara fa un any i mig, diverses associacions de caire ecologista, de defensa del patrimoni cultural, entitats excursionistes i clubs d’esports de muntanya van promoure un manifest amb aquesta reivindicació. A aquest manifest s’hi han adherit, mitjançant sengles acords de ple, tots els Ajuntaments els termes municipals dels quals estan inclosos a l’espai delimitat pel PEIN com a Espai Natural del Garraf. També la Diputació de Barcelona ha expressat el seu suport a aquesta petició.

Segons ERC “els valors biològics, paisatgístics i patrimonials d’aquest espai abasten des de l’existència de diverses espècies vegetals i animals d’especial rellevància des del punt de vista de la biodiversitat, fins a elements culturals singulars que inclouen restes prehistòriques, castells medievals, construccions modernistes o arquitectura en pedra seca, passant per una confluència de paisatges d’extremada singularitat en el conjunt del país”.

Actualment el Garraf està gestionat per la Diputació de Barcelona, i disposa d’un Pla Especial de Protecció del Medi Físic i del Paisatge. Segons ERC “per seguir garantint l’excel·lència en la protecció  i la promoció agroeconòmica i ecoturística d’aquest espai esdevé indispensable fer aquest pas endavant”.

Font: elbruguers.cat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here