Unes 1.500 persones van aplegar-se al voltant dels jardins del pont del Diable en els dos primers concerts de la II edició del Pont a les Arts (PAS) de Martorell. La Locomotora Negra va obrir el foc de l’edició d’enguany divendres, mentre que els txalapartaris d’Oreka TX van ser els encarregats d’amenitzar la nit musical martorellenca de dissabte

L’estiu passat va néixer a Martorell una nova proposta cultural, PAS Pont a les Arts. Després de la bona acollida per part del públic, aquest estiu se’n celebra la segona edició, entre el 10 i el 25 de juliol. Hi actuaran Joan Dausà, Anna Roig i l’ombre de ton chien, La Locomotora Negra, The Excitements, Janine Johnson, Oreka TX i l’espectacle Fuenteovejuna de la companyia Obskené.

Durant set nits de juliol el PAS tornarà a lluir a l’espai més emblemàtic de Martorell, el Pont del Diable, una iniciativa de la regidoria de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Martorell. Totes les activitats són gratuïtes i a l’aire lliure.

El Pont del Diable que té una forta càrrega simbòlica per a la gent de Martorell. D’aquí que sigui la proposta i el lloc ideal per a donar un pas endavant en la difusió de la cultura. Atorga més vitalitat cultural al municipi i transforma els seus espais habituals en una font exponencial de mostra artística, creativa i innovadora.

Crònica del 1r cap de setmana de PAS

La banda de swing i jazz clàssic La Locomotora Negra, que enguany compleix 44 anys de trajectòria, va obrir divendres la II edició del PAS de Martorell acostant a l’amfiteatre del pont del Diable unes 900 persones, a ritme de swing, jazz negre i boogie-boogie. La històrica formació va tocar alguns temes procedents dels grans clàssics i d’altres de propis, inclosos al seu disc d’estàndards. La vetllada va ser especial per a un dels integrants de la banda, el primer trompeta Isidre Delgado, martorellenc i professor de l’Escola Municipal de Música, qui va rebre una gran ovació del públic assistent.

Dissabte va ser el torn per a l’exhibició de txalaparta del grup Oreka TX, una formació basca que fa música a partir d’instruments tradicionals i rurals des de 1997, i que presentava a Martorell el seu tercer treball, anomenat Sílex. El so compassat de les barres metàl·liques impactant sobre uns taulons de fusta va venir acompanyat d’altres instruments que van despertar la curiositat d’unes 600 persones al recinte.

L’organització del PAS va incloure en la zona de concerts un sector de restauració i també un espai de merxandatge en el qual el públic pot adquirir els discs dels artistes presents en aquesta segona edició del Pont a les Arts de Martorell.

I el que ens espera…

Joan Dausà
El segon cap de setmana del PAS serà el torn de Joan Dausà (divendres 17) que, després de l’èxit del Jo mai mai que l’ha portat a fer una gira de més de 80 concerts i signar la BSO de la pel·lícula Barcelona, nit d’estiu, ara ens ve a presentar el seu últim disc, On seràs demà?, acompanyat d’un quartet de corda de luxe.

The Excitements
El dissabte 18 els barcelonins The Excitements portaran la seva tempesta sonora a Martorell, una banda que ha meravellat públics arreu d’Europa amb el seu irresistible còctel de soul&rhythm blues de la vella escola. Ofereixen un espectacle vertiginós i ple d’energia amb el seu R&B furiós i alguna balada soul i podem dir sens dubte que és un dels fenòmens europeus actuals, ja que han estat de les poques formacions d’aquí que poden dir que han actuat en places tan prestigioses com el Royal Albert Hall de Londres o la BBC.

‘Fuenteovejuna’
Diumenge 19 agafen el relleu les arts escèniques i la companyia Obskené ens oferirà l’espectacle Fuenteovejuna (Breve tratado sobre las ovejas domésticas), una adaptació contemporània i de carrer del clàssic de Lope de Vega que explica la història del poble que, cansat de les atrocitats d’un comanador corrupte i violador, decideix unir-se per combatre i matar el seu opressor. Una profunda reflexió sobre la nostra societat. Un espectacle que va merèixer el Premi Off de Carrer de Saragossa (2013).

Anna Roig i l’Ombre de ton chien
Els encarregats de tancar el festival seran Anna Roig i l’Ombre de ton chien (divendres 24) i Janine Johnson amb el seu tribut a les cançons més conegudes de les pel·lícules de James Bond (dissabte 25). Els primers arriben ja al seu desè aniversari immersos en la gira de presentació del seu darrer treball discogràfic, Un pas i neu i un pas, que ha significat l’exploració de nous terrenys tant des del punt de vista poètic i musical, com escènic. Un espectacle molt especial en el qual recordaran des de les primeres versions de chanson que van interpretar als seus inicis fins els temes més coneguts de la seva discografia.

Janine Johnson
El festival clourà el dissabte 25 de juliol a ritme de Bond. Sota el nom de A night of Bond Janine Johnson, acabada d’arribar de Londres, ens portarà un dels espectacles que més ha triomfat durant la darrera temporada en els clubs més importants de Londres. Un repertori on les cançons més famoses de les pel·lícules de James Bond adquireixen un grau de sofisticació jazzística del tot insospitat. Tots els concerts i actuacions són gratuïts i a l’aire lliure.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here