64 municipis d’arreu de Catalunya – entre ells 2 del Baix Llobregat – tornen a tenir oferta de serveis de biblioteca des d’ubicacions amb activitat d’estiu: a les platges (Casteldlefels), piscines (Abrera), places, jardins, estanys, terrasses, etc

És el que es coneix com a biblioplatges, bibliopiscines, biblioestanys, biblioplaces, biblioterrasses o bibliojardins.

Arreu de Catalunya, aquest estiu funcionen 46 bibliopiscines (Abrera), 5 biblioplatges (Castelldefels), 4 biblioparcs, 4 biblioplaces, 2 bibliojardins, 1 bibliopati, 1 bibliomercat, 1 biblioestany, 1 biblioterrassa, 1 biblioconcert i 1 espai d’hores de contes.

La iniciativa de les biblioplatges ofereix serveis d’extensió bibliotecària en què el principal objectiu és promoure la lectura com a activitat de lleure, no esperant que els lectors vagin als espais tradicionals de les biblioteques, sinó sortint a trobar-los allà on habitualment passen el seu temps d’oci o fan les principals activitats a l’estiu, per tal d’oferir-los els serveis bibliotecaris amb la màxima proximitat.

En aquestes petites biblioteques d’estiu es pot consultar un fons seleccionat per a totes les edats en què predominen els temes d’actualitat i la literatura d’imaginació: diaris, revistes, còmics, contes i novel·les, principalment.

També es pot fer préstec, obtenir el carnet de la biblioteca i, en alguns casos, connectar-se a Internet. Per reforçar l’aliança entre lectura i lleure, s’hi organitzen conferències, jocs, concerts, recitals, lectures, presentacions i tot un ampli ventall de propostes culturals per a totes les edats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here