• El dissabte 25 i el diumenge 26 de juliol, les Coves de Salnitre de Collbató, a la muntanya de Montserrat, acolliran la nova edició del festival dedicat als nous sons i compromès amb les músiques del món.
  • El Gong 2015 estrenarà Orígens, un espectacle de dansa contemporània i música d’arpa inspirat en l’orografia de l’interior de la cova; comptarà amb lapresentació mundial del Diapafon, un nou instrument concebut pel luthier barceloní Xavier Garcia i format per un conjunt de diapasons, i acollirà el concert de cants harmònics de la prestigiosa coral MuOM acompanyada del GONG Ensemble.
  • En solidaritat amb el poble nepalès, el Gong 2015 celebrarà SOS Nepal, una audició a càrrec del músic nepalès Manish Shrestha. Part de la recaptació de les entrades es donarà als damnificats del terratrèmol del Nepal.
  • Per celebrar els 10 anys de festival, el Gong organitzarà una audició gratuïta al centre de Collbató a càrrec de Ravid Goldschmidt, un dels millors hanguistes del món, el músic que va protagonitzar ara fa 10 anys el primer concert del festival.
  • El Gong, que se celebra a les Coves de Salnitre de Collbató, proposa una experiència única a l’interior de Montserrat, un espai màgic amb una acústica excel·lent.

Gong, el festival dedicat a les noves sonoritats que se celebra el 25 i 26 de juliol a les Coves de Salnitre de Collbató, està d’aniversari. El festival fa 10 anys i per a celebrar-ho organitza un concert gratuït el dissabte 25 de juliol a les 18:00h a la Plaça del Ponis de Collbató de la mà de Ravid Goldschmidt, un dels millors intèrprets de Hang a nivell mundial. Amb aquesta acció el Festival pretén acostar el públic del Gong al bonic entorn del nucli històric de Collbató.

L’escenari principal del festival és l’interior de les Coves de Salnitre, la sala anomenada ‘La Catedral’, per les seves dimensions, i que esdevé un auditori natural amb una excel·lent acústica degut a les formes sinuoses de les seves parets. Unaocasió única de poder contemplar amb calma l’interior de Montserrat i les formes que van inspirar a multitud d’artistes com Víctor Català o Antoni Gaudí.

Anar al Gong és molt més que anar un concert. El Gong és l’experiència de passejar pel Parc Natural de Montserrat fins arribar a les coves, un recorregut  per gaudir d’unes magnífiques vistes que arriben fins el mar.

La terrassa del Gong és un espai obert, a la mateixa muntanya, amb totes les instal·lacions i comoditats per poder gaudir d’una estona de relax abans i després del concert de Les Coves. La terrassa disposa d’un escenari on es realitza una audició amb la fórmula cafè-concert ja que els assistents poden gaudir de la música assseguts a unes taules de fusta i en una ambientació suau, mentre assaboreixen els productes de qualitat que ofereix el servei del Càtering de la Bibi.

Tot plegat fa que l’assistent al festival passi unes quantes hores en contacte amb la natura, escoltant una música relaxant, i vivint en plenitud capvespre i vespre d’estiu.

Programació Gong 2015

El dissabte 25 de juliol, a l’interior de la Cova –a les 21:00h-, es podrà veure l’estrena mundial d’Origens, un espectacle de dansa i música d’arpa interpretat pels ballarins Marc Jubete i Josianne Fleming, i per l’arpista José Antonio Domené. Un espectacle amb coreografia d’Aleix Martínez, ballarí solista del Ballet d’Hamburg, inspirat en les formes de l’interior de la muntanya de Montserrat i en el que la base musical seran obres contemporànies amb un instrument tan antic com és l’arpa clàssica.

El diumenge 25 de juliol, també a l’interior de les Coves de Salnitre –a les 21:00h-, es presentarà el treball Paissatges Harmònics, un concert de cants harmònics alternats per les sonoritats del Gong, instrument ancestral i vibracional que dóna nom al festival. El concert correrà a càrrec de MuOM, la prestigiosa coral de cambra atípica que practica la tècnica vocal dels cants harmònics. Les intervencions dels gongs aniran a càrrec del grup Gong Ensemble.

El Gong també organitza dues audicions a la Terrassa del Gong -a les 22:30h-. El dissabte 25 de juliol el festival comptarà amb la presentació mundial d’un nou instrument, el Diapafon. Ideat pel luthier barceloní Xavier García, el Diapafon és uninstrument de nova creació que obté el seu so gràcies a un conjunt de diapasons accionats a través d’un teclat. Un instrument d’una gran sonoritat –podria recordar al so d’un xilòfon- que serà de gran utilitat en les orquestres com a instrument solista. L’audició correrà a càrrec d’Enric Garcia Trio i de la pianista Claudia Valetta.

L’audició del diumenge 26 de juliol, titulada SOS Nepal, anirà en benefici dels damnificats del terratrèmol del Nepal. L’audició anirà a càrrec del músic nepalès resident a Barcelona Manish Shresthe, que combinarà música clàssica del Nepal i l’Índia amb ritmes africans, música celta i altres músiques del món acompanyat del Sarod, instrument de corda clàssic del nord de l’Índia. El festival, en nom de cadascun dels assistents, donarà un euro de cada entrada venuda a l’Associació Amics del Nepal.

Una experiència única a les Coves de Salnitre de Collbató

El festival Gong se celebra a les Coves de Salnitre de Collbató, un espai natural situat a la Muntanya de Montserrat. El Gong ofereix una oportunitat única per descobrir el món subterrani de la muntanya màgica. Els concerts del festival tenen lloc a l’interior de les Coves, un espai d’acústica d’excel·lent i de paisatge erosionat pel pas dels anys que acompanya de forma magistral els nous sons dels petits instruments que ressonen sense necessitat d’amplificació. Acústica natural. Les Coves de Salnitre són una caixa de ressonància natural on la mateixa muntanya i les vibracions dels instruments transformen a qui hi és present.

La terrassa del Gong, una magnífica esplanada situada a tocar de les coves i amb vistes al mar, estarà oberta dissabte 25 i diumenge 26 de juliol des de les 19:00h i fins a les 24:00h. Un espai on relaxar-se, degustar algun dels productes naturals i escoltar les audicions del Gong.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here