Aquest Agost intensifiquem la subsecció que, durant aquest mes, amb una periodicitat diària, us aproparà a una recomanació d’oci i turisme a la nostra comarca. En col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, durant l’Agost cada dia recomanem alguna sortida, visita o excursió per a que gaudiu de l’estiu al Baix Llobregat

Les termes romanes de Sant Boi són els banys privats pertanyents a una vil.la romana del baix imperi més ben conservats de Catalunya. Es van construir a finals del segle II dC., un dels períodes de major esplendor econòmica de la zona gràcies a la producció de vi, i van funcionar fins al segle V.

Les termes estaven formades per dos cossos d’edificació paral·lels. L’un contenia les cambres fredes: l’apodyterium o vestidor i el frigidarium i la cella piscinalis (la sala i la piscina freda). L’altre albergava les cambres calentes: tepydarium o sala tèbia, sudatorium o sala de bany de vapor i caldarium o sala de bany calent. A sota del frigidarium també es va localitzar un centre de producció d’àmfores dels anys 30-20 del s. I aC.

Al segle XVII s’hi va construir una casa al damunt, la qual cosa n’ha permès una millor conservació. El 1998 les termes romanes es van inaugurar oficialment amb la coberta i l’aspecte actuals.

INFORMACIÓ ÚTIL

Av. Maria Girona, cantonada C. de l’Hospital
08830 Sant Boi de Llobregat
Espanya
Telèfon: 936351250
Email: museusantboi@gmail.com
Web: www.museusantboi.cat
Facebook: https://www.facebook.com/#!/museusbl

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here