És una de les cites festives més importants dins el calendari anual de la població, i arriba al cor de l’estiu, coincidint amb la festivitat patronal de Santa Maria. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Sergi Corral, explica a través d’una entrevista quins seran els aspectes més destacats de la festa d’enguany. 


Sergi Corral-Regidor, volem saber quines seran les novetats principals de la Festa Major de Martorell 2015…
-Us destacaria que enguany la festa l’hem concentrada en tres dies, a diferència de l’any passat que en van ser quatre. En cadascun d’aquests tres dies, la programació estarà concentrada per barris. Per exemple, el divendres 14, les activitats es centraran a La Vila. Pel dissabte 15, la majoria tindran com a escenari el passeig de Catalunya i rodalies, i finalment, el diumenge 16, a Torrent de Llops.

 

-Qui serà enguany, el pregoner?
-Cal dir que ha sigut una incorporació de darrera hora. Inicialment teníem previst que fos la popular actriu Montserrat Carulla, però els darrers dies se’ns va comunicar que no es trobava en bon estat de salut i que necessitava descans per tal de recuperar-se. Per aquest motiu, vam trucar al Xavier Graset, Premi Nacional de Comunicació 2015, perquè vingués a fer el pregó, i cal dir que de seguida ens va dir que sí. En quant al món de la comunicació, en Xavier Graset és un dels grans i que vingui a fer-nos el pregó és un privilegi per Martorell.


-Què ens pot dir de les actuacions musicals d’aquests tres dies?
-Doncs que concentrarem els grans concerts el diumenge a la nit al carrer de Josep Vilar amb el Vilarfesta Nit, que tindrà com a protagonistes els Bongo Botrako, que ho estan rebentant a tot arreu. Tant aquest concert com el de Zoo pensem que tenen repercussió i que poden atraure tant gent de Martorell com de fora. Seran concerts perquè la gent vingui a passar-s’ho bé. El mateix diumenge, però, també tindrem propostes per altres públics, com ara el concert més íntim i poètic del Toni Xuclà i la Gemma Humet als jardins d’Apel·les Mestres. Com a grups locals que també ens oferiran la seva música, diumenge tindrem els Baratos al Vilarfesta Nit, i dissabte actuen Smooth i Arnau Cintas & The Socks Shop.


-Parlem d’activitats tradicionals com el Cercanit, que presenta novetats. Quines són?
-La idea és que la gent vagi seguint gegants, bastoners i cap-grossos del Cercanit a través dels carrers de la Vila, ja que els portaran a diversos espais i parades en les quals hi haurà actuacions teatrals de caire més modern. Es barrejaran el tradicional i el modern fins més entrada la nit, on la gent podrà desbocar-se una mica més amb la Superparty, una festa dedicada a la música dels 80 i dels 90.


-Els Museus de Martorell també tindran el seu espai en la programació. De quina manera?
-Hi haurà visites guiades el matí de dissabte i de diumenge als Museus Municipals Vicenç Ros i l’Enrajolada. Encara hi ha una gran part de la població que els desconeix, i pot ser una bona hora perquè entrin i els descobreixin de forma gratuïta. Els museus són encara una assignatura pendent que tenim, i creiem que el primer pas és donar-los a conèixer i potenciar-los.


Afluència al Vilarfesta-A quines franges d’edat va dirigida la festa?
-Pensem que la població som tots, tant els més petits com els més grans, i en tots ells pensem a l’hora de fer la programació. Els més menuts tenen diverses activitats com el Refresca’t i Balla de dissabte a la tarda o el Cinema a la Fresca. Qui vulgui activitats per passejar tranquil·lament, per exemple, les trobarà a l’Artesanàlia, i també per a joves hi ha una àmplia oferta de concerts, actuacions de dj i la Superparty.


-Convidi a venir a la Festa Major…
-Doncs convido no només a tothom que sigui de Martorell, sinó també a la gent de les rodalies, perquè Martorell no només ha de ser un referent a casa, sinó també al nostre voltant. Vull animar la ciutadania a que programin les seves vacances tenint present que del 14 al 16 tenen cita a Martorell, i que ens agradaria que s’hi quedessin, per fer poble i per compartir-ho amb els amics, veïns i resta de la població.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here