Aquest estiu 2015 les dunes -un 30% de la superfície de les platges metropolitanes- estan més protegides. Per aconseguir-ho s’ha actuat sobre 17 àmbits amb ecosistema dunar, així com a la barra de sorra de la desembocadura del riu Besòs. S’han retirat 34.000 kg de vegetació invasora de 140.000 m² de superfície dunar entre Castelldefels i Gavà, i s’han plantat 1.260 plantes autòctones (borró) amb la participació ciutadana emmarcada en diverses activitats organitzades durant l’any 2015

També s’han incorporat millores en la gestió del manteniment de les dunes i s’ha elaborat el “Manual de gestió de dunes metropolitanes”.

Les actuacions formen part del programa “Dunes híbrides“, que té com a objectiu fer possible que els ecosistemes dunars convisquin amb l’ús ciutadà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here