Aquest Agost intensifiquem la subsecció que, durant aquest mes, amb una periodicitat diària, us aproparà a una recomanació d’oci i turisme a la nostra comarca. En col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, durant l’Agost cada dia recomanem alguna sortida, visita o excursió per a que gaudiu de l’estiu al Baix Llobregat

La muntanya de Montserrat amaga a les seves entranyes un món subterrani espectacular. D’entre els avencs que foraden la muntanya, destaquen les Coves del Salnitre, les més grans dins el cor de la muntanya màgica, que constitueixen un extraordinari llegat natural de milers i milers d’anys.

La Muntanya de Montserrat, de renom universal per la seva fisonomia i el seu monestir, amaga en el seu interior un món subterrani quasi desconegut. Una variada gamma d’avencs i coves foraden l’aparentment compacte massís conglomeràtic de Montserrat. Entre elles destaca la Cova del Salnitre, coneguda arreu tant per ser la que millor resumeix la història de l’espeleologia catalana com per la seva espectacularitat que fascinà i inspirà al llarg dels anys artistes com Santiago Rusiñol, Ramon Casas, mossèn Cinto Verdaguer i, segons diu la tradició, Antoni Gaudí.

L’acció de l’aigua de la pluja sobre el conglomerat i el material calcari durant milers d’anys i les múltiples esquerdes generades per diversos moviments orogènics han deixat com a llegat un paisatge càrstic impressionant que la visita a la Cova de Salnitre permet observar de prop.

Només cal traspassar el llindar de l’entrada per encetar un recorregut d’uns 500 metres seguint els conductes més espaiosos i més bellament ornamentats per les successives generacions d’espeleotemes (estalactites, estalagmites i columnes). Passeig enriquit per experts guies que, a més d’explicar-nos les característiques i el resultat del procés geològic que ha donat forma a la cavitat, ens mostraran l’hàbitat dels primers pobladors de Montserrat i ens endinsaran en un món d’històries i llegendes.

INFORMACIÓ ÚTIL

Horaris:

ESTIU (març-octubre)

Caps de setmana i festius:
Matins: 10.45h / 11.45h / 12.45h
Tardes: 17.00h / 18.00h
De dimarts a divendres només visita concertada per a escoles (mín. 15 alumnes) i visites particulars (mín. 20 persones), excepte:
De l’1 al 31 de juliol: única visita a les 12h
Agost: 10.45h / 11.45h / 12.45h / 17h / 18h
Primera quinzena de setembre: única visita a les 12h

HIVERN (novembre-febrer)

Caps de setmana i festius:
Matins: 10.45h / 11.45h / 12.45h
Tardes: 16.30h / 17.30h
De dimarts a divendres només visita concertada per a escoles (mín. 15 alumnes) i visites particulars (mín. 20 persones)

DILLUNS TANCAT TOT L’ANY, excepte festius.
TANCAT els dies 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener, 24 de juny, i festius locals.

Preus:

Entrada general: 7,50 €
Entrada reduïda: 6,75 € (Carnet Jove i d’estudiant, jubilats, persones amb discapacitat, pensionistes, aturats, centres d’acollida de menors). Cal presentar l’acreditació adient.
Entrada infantil (5 a 12 anys): 5,50 €
Gratuïtat: Menors de 5 anys
Forma de pagament: EN EFECTIU
Els grups (a partir de 20 persones) gaudiran d’un 10% de descompte si paguen anticipadament.

OFERTA TIQUET DESCOMPTE FAMILIAR
Les Coves del Salnitre formen part d’una promoció conjunta promoguda pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat amb 10 espais turístics més del Baix Llobregat de la qual en deriven descomptes i gratuïtats per a les famílies.

Demaneu el cupó o descarregueu-lo per internet i aprofiteu per visitar tots els equipaments! www.turismebaixllobregat.com/cupons

Punts de venda d’entrades:

Matins: al Punt d’Informació de l’Àrea d’Esplai la Salut*
Tardes: a les Coves del Salnitre

Informació i reserves:
Oficina de Turisme de Collbató – 93 777 90 76 – turisme@collbato.cat
Horari de reserves per telèfon:
– De dilluns a divendres: de 9 a 14h.
– Caps de setmana: de 10 a 13h. (no s’acceptaran reserves deixades a la bústia de veu ni reserves per mail no confirmades)
Per a públic individual és recomenable fer reserva prèvia (en cas de no fer-ho us podeu trobar el grup ple i no podreu accedir a les coves)
Per a grups (a partir de 20 persones), és imprescindible fer reserva prèvia.

Les visites comencen a l’entrada de la Cova, i des del Punt d’Informació i venda fins a la Cova hi ha 20 minuts. No espereu a l’últim moment!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here