El camí que transcorre al costat del riu Llobregat està sent arranjat, condicionat i senyalitzat. En els darrers dies ja han començat les obres del primer tram sobre el que s’actuarà: el que va entre el pont de l’autopista i el terme municipal del Papiol.
L’objectiu és recuperar i posar en valor un patrimoni natural i fer-lo accessible a la gent que vulgui utilitzar-lo per passejar-hi o fer-hi esport

El passat sis d’agost van començar els treballs d’adequació del camí del riu de Molins de Rei, un projecte que té un pressupost de 75.000 euros aportats per la Diputació de Barcelona i que inclou la senyalització de la zona seguint els criteris aplicats en els municipis veïns pels que passa el riu.

Les obres, que tenen una durada prevista d’entre 7 i 8 setmanes, preveuen millorar els accessos i el passeig que passa per la llera del Llobregat.

Aquesta actuació es complementa amb l’executada a la primavera i que va permetre habilitar un nou accés segur al Llobregat per vianants i bicicletes des del barri de La Granja. Aquell projecte també va permetre recuperar el tram final de la riera de Vallvidrera i ordenar l’aparcament de La Sínia.

L’alcalde accidental de Molins de Rei, Xavi Paz, ha subratllat que “històricament el riu ha donat molt vida a la vila, però en canvi la vila no ha donat gaire vida al riu”. Paz ha explicat que “aquest projecte, combinat amb el nou accés creat recentment a La Sínia, comença a resoldre aquest dèficit i elimina les barreres físiques i psicològiques que impedien als molinencs i molinenques gaudir d’un patrimoni natural molt valuós i molt proper”.

Durant la presentació dels dos projectes feta el passat mes de març, l’alcalde de la població, Joan Ramon Casals, ja va deixar clar que l’objectiu és que quan hi hagi nova disponibilitat pressupostària s’acabi adequant tot el recorregut del camí del riu Llobregat al seu pas per Molins de Rei.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here