La campanya Viu el parc, promoguda per l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, arriba al Parc del Garraf, al Parc d’Olèrdola i al Parc del Foix per celebrar la 22a edició durant aquesta tardor

Aquesta campanya es continua estructurant en tres vessants: els actes centrals, que inclouen la Festa Major del Parc, la Poesia als parcs, la Nit d’estels, el XXI Concurs de Fotografia i la Fira d’Artesans dels Parcs Naturals, dirigits a tots els públics; les activitats als municipis, que desenvolupen actes i festes a les poblacions que pertanyen al parc, i el Programa escolar adreçat als alumnes de 5è de primària de les escoles de l’àmbit del parc.

El municipi de Begues donarà el tret de sortida al programa amb l’habitual Fira d’Artesans dels Parcs Naturals el dia 4 d’octubre. Una nova edició de la Nit d’estels us permetrà conèixer els secrets de la galàxia des de l’Observatori Astronòmic del Garraf, a Can Grau (Olivella). La cita amb els astrònoms de l’OAG serà el dissabte 24 d’octubre, de les 20 a les 22 h. Hi ha un límit de places, cal que truqueu amb antelació per fer la reserva i poder-ne gaudir.

El recinte del castell d’Olèrdola acollirà el diumenge 1 de novembre la Festa Major del Parc amb tallers de natura a càrrec d’ACER, joc d’enginy i habilitat per Guixot de 8 i música i ball per a tothom amb l’Os Pedrer. De les 12 a les 13 h es farà una visita teatralitzada gratuïta al castell d’Olèrdola i la I Trobada d’Instagramers als parcs.

També s’organitza el XXI Concurs de Fotografia dels Parcs del Garraf, d’Olèrdola i del Foix en què el 13 de novembre és la data límit d’entrega de les imatges.

El cicle Poesia als parcs arribarà un any més per donar de nou el protagonisme a la paraula. El diumenge 25 d’octubre arribarà al Conjunt Monumental d’Olèrdola; el diumenge 15 de novembre arribarà al Centre Cívic de Begues; i, el diumenge 29 de novembre, la poesia als parcs visitarà la plaça del Castell de Castellet i la Gornal.

El Programa escolar d’enguany, adreçat com sempre als alumnes de 5è de primària, constarà de la visita a l’aula i d’una sortida conjunta a l’espai natural. Ambdues activitats són complementàries i aproparan els alumnes al patrimoni natural i cultural dels parcs naturals.

Viu el parc és una magnífica oportunitat per descobrir tot els vessants del Parc del Garraf, del Parc d’Olèrdola i del Parc del Foix, així com tot el seu ric patrimoni natural i cultural.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here