El fundador de Podemos explica que comprén l’independentisme, però critica l’«oportunisme» de Junts Pel Sí i reivindica una Catalunya sense desigualtats socials i respectuosa amb el medi ambient, i no <<la Catalunya del 3% del President Mas>> 

Un dels fundadors de Podemos, Juan Carlos Monedero, admet en un acte de Catalunya Sí Que Es Pot a Viladecans que «els catalans es poden haver sentir maltractats». Reivindica que Catalunya és una nació, però lamenta que «el TC i el PP han estat una fàbrica d’independentistes». Ha criticat la catalanofòbia, però ha assegurat que existeix una Espanya que estima Catalunya, «més enllà de l’Espanya de toreros i bisbes perillosos que volen pintar alguns».

En aquest sentit, ha titllat Junts Pel Sí d’«oportunistes», destacant que Artur Mas vagi de número 4 «si vol ser president». Ha qualificat l’artefacte electoral de ser com l’oli i l’aigua, que «uneix monàrquics, republicans, pacifistes i gent que recolza les guerres». Tot i això, ha qualificat el moviment independentista «com un moviment legítim que inclou la desobediència civil».

Monedero ha titllat l’ANC de «mentiders»; «Diuen que amb la independència es podrà tenir la doble nacionalitat, llavors perquè volen separar-se», s’ha preguntat. Ha conclòs que «volen robar la Diada perquè sigui la festa d’uns pocs».

L’ex-líder ecosocialista, Joan Herrera, i Monedero han coincidit en negar el caràcter plebiscitari del 27S; «és un conflicte entre partidaris i contraris a l’austeritat, no un Catalunya contra Espanya». Herrera s’ha referit a les crítiques rebudes per part de Ciutadans i Junts Pel Sí per la seva tibior en el procés. Ha afirmat que «no som ni independentistes ni unionistes, som demòcrates», assegurant que trenquen els esquemes de «bons i dolents» d’aquestes formacions.

Monedero afirmat que sense la postura que representa Catalunya Sí Pot «aquestes eleccions no tindrien sentit».

«Alguns Guàrdies Civils ens diuen que volen que guanyem i els ordenem detenir els corruptes»

Catalunya Sí Que Es Pot ha fixat la mirada en les properes eleccions generals. En aquest sentit, Monedero ha fet la següent afirmació: «els guàrdies civils ens demanen que guanyem les eleccions perquè els ordenem detenir els corruptes del PP».

En aquesta línia, Joan Josep Nuet, d’EuiA ha alertat del «perill» que pot suposar Ciutadans. Afirma que promet ser un partit nou i regenerador, però adverteix que «el seu programa electoral porta una Refroma Laboral que porta l’acomiadament lliure, i que són més de dretes que el PP». Monedero ha alertat que el partit taronja respon als interessos de la Patronal; «quan des del Banc Sabadell es demana un Podemos de dretes no és casual que els ajudin mediàticament».

CSQP es desmarca de les amenaces al procés

El fundador de Podemos ha assegurat no compartir el suposat discurs de la por i ha cridat a convèncer els independentistes d’un projecte comú. Monedero ha intentat ridiculitzar la visita de Felip VI a Obama; «li podria haver explicat què de fer amb els barris pobres de Detroit, que deixi de bombardejar i provocar refugiats o que no volem bases estrangeres».

Monedero ha lamentat que «cada cop que internacionalitzem un conflicte, el perdem». Ha conclòs que és absurd pensar que si Catalunya surt de la UE amb la independència, després al tornar seran immigrants il·legals».

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here