Aquest divendres 25 de setembre, últim dia de la campanya, cap força política ha optat per tancar la campanya al Baix Llobregat. Els partits han posat tota la carn a la graella, tots els caps de llista han visitat les grans ciutats de la comarca i els partits amb referents estatal, també els han portat. Les diferents opcions al 27S són conscient de la gran borsa de votants que es juga al Baix Llobregat, i no ho han volgut desaprofitar.

Malgrat tot, l’últim dia en què es pot demanar el vot, abans de la jornada de reflexió els principals partits han optat per fer actes massius de tancament a Barcelona, Badalona o L’Hospitalet. Amb un ull posat a les enquestes, la majoria de forces han lluitat aferrissadament pel segon lloc aquest 27S i Junts pel Sí per aprofundir al primer lloc, amb molta presència de membres de Súmate.

Com han tancat els partits les campanyes?

Catalunya Sí Que Es Pot i Junts Pel Sí han tancat les seves campanyes a les portes del Baix Llobregat. La candidatura de confluència d’esquerres ho ha fet davant unes 3.500 persones a La Farga, a L’Hospitalet de Llobregat. El cap de llista, Lluís Rabell, ha criticat la «guerra de banderes», i ha acusat Artur Mas de provocar «la ruptura del poble». Rabell ha conclòs cantant una versió de L’Estaca crítica amb Convergència.

Per la seva banda, la llista unitària independentista ho ha fet a l’Avinguda Maria Cristina a Barcelona. Davant més de 70.000 persones, Junts Pel Sí ha exhibit múscul i ha apel·lat a l’èpica de cara al 27S. En aquest sentit, Junqueras ha exclamat que “som protagonistes de la història més bonica d’un poble, que és la de la seva llibertat”. Els independentistes han reivindicat «la impossibilitat de reformar l’Estat espanyol».

Per la seva banda, Ciutadans ha cridat a posar fi a l’independentisme, davant unes 2.000 persones a Nou Barris. Ha criticat a Podemos, per «posar un independentista al capdavant de les seves files» i ha fet una opa al PP i el PSOE, i els ha acusat d’haver «traït als seus votants pactant amb el separatisme de CiU i ERC».

Els populars, per la seva banda, han comptat amb la presència de Nicolas Sarkozy, que ha apostat «per una Espanya unida», i ha lloat la figura de Mariano Rajoy. Per la seva banda, Xavier Garcia Albiol s’ha mostrat orgullós d’haver «netejat Badalona com va fer Sarcozy», davant unes 2.000 persones.

Per la seva banda, el PSC s’ha mostrat com la solució a l’independentisme, criticant l’aposta plebiscitària pel 27S i els «partits immobilistes». En aquest sentit, s’han reivindicat com el vot que «evitarà quatre anys més de guerra de banderes permanent». Iceta ha tornat aprofitat l’oportunitat de ballar, en l’últim acte de campanya.

La lluita del PP, Ciutadans i els socialistes pel vot no independentista és aferrissada.

La tria de Badalona per part de la CUP no ha estat casual. L’esquerra independentista ha reivindicat davant unes 5.000 persones el canvi produït a la ciutat, i ha criticat les paraules d’Artur mas d’ahir, assegurant que «són els senyors de Convergència els que han de demostrar que treballaran per la independència». Artur Mas va assegurar dijous a Girona que «el vot a la CUP no ajudava en res, de cara a Europa».

Per la seva banda, Unió ha tancat la campanya amb un tímid míting al Centre d’Esports Municipals Nova Icària de Barcelona . Han apel·lat al votant clàssic convergent, «escaldat pels pactes amb ERC» i per l’aposta pel sobiranisme, criden al 25% d’indecisos, tot reivindicant-se com l’opció moderada. Avui, Espadaler s’ha mostrat confiat de superar «àmpliament» els tres diputats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here