Vot jove a última hora, a Castelldefels

El perfil de votant poc abans de les 20h és jove, entre la vintena i la trentena d’anys, la gent gran i els nous votants ja ho han fet al matí. Les pautes de vot són bastant diferents, també, que les del matí. A més, tots asseguren votar cada anys. Els apoderats de Junts Pel Sí i la CUP seuen a la porta, afirmen que és un col·legi de Castelldefels on tradicionalment hi ha poc vot sobiranista.

Una família baixa corrents del cotxe, falten vint minuts per tancar i arriben amb nervis a votar. «Venim de pont i hem tingut complicacions», afirmen que votaran Junts Pel Sí els dos i que «tant de bo els nens també poguessin fer-ho». Expliquen que sempre han votat independentista, i «avui no podien fallar».

El cas diferent és una parella jove. Afirmen haver votat sempre, també, però aquest cop els motiva votar amb més ganes i l’«únic tema que els motivava era la independència». D’entrada, prefereixen dir que han votat «no», són reticents a dir qui han votat, però acaben dient que han votat Ciutadans.

Un altre home, una mica més gran, que passa dels 30 assegura haver votat el PSC, les seves motivacions són semblants que les de la parella anterior. «Aquest cop venia a votar amb una mica més de ganes, perquè això de la independència és molt seriós», explica. No va votar el 9N perquè estava fora, i afirma que gairebé sempre ha votat socialista.

Ganes de canvi

No tots els votants independentistes ho han estat sempre. Una noia jove surt de votar a les 19:57h amb presses, ho ha fet per Junts Pel Sí. Explica que «sempre ha votat formacions d’esquerres», i ara ha votat aquesta candidatura amb voluntat que hi hagi algun canvi. Aquesta visió coincideix amb la persona apoderada de la CUP. El cupaire explica com l’augment de la participació pot donar sorpreses, «tinc molts coneguts que mai han estat independentistes i ara ens votaran».

D’altra banda, un apoderat del PP explica que aquest augment de participació farà que el nacionalisme perdi l’hegemonia del país. «Convergència sempre ha aprofitat que molta gent del Baix Llobregat no votava, ara es quedaran sense negoci».

L’interès per les eleccions dels apoderats contrasta amb un home d’uns 40 anys que surt del col·legi a fumar. «Si venia a votar amb ganes? Quin tema m’interessa més? Estic fins el gorro». És el cas d’una persona que li ha tocat estar a la taula electoral, no vol dir què ha votat «perquè és secret», però explica que ho ha fet perquè després de passar tot el dia al col·legi «ja no ve d’aquí».

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here