Producte, producte i producte. Amb aquest lema començarà el QuintoTapa Pota Blava del 8 d’octubre a l’1 de novembre, organitzat per l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT). La 6a ruta QuintoTapa al Prat es fixa amb l’únic pollastre IGP amb una trentena de propostes que la converteixen en la ruta gastronòmica de referència de la comarca
    
Després de les més de 75.000 tapes venudes en l’edició 2014, l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT) continua creient en la necessitat de fer del producte de proximitat l’eix gastronòmic del Prat i el Baix Llobregat. La millor excusa: coronar al Pota Blava amb el QuintoTapa, per fer d’aquest producte protagonista de la restauració de qualitat i continuar difonent les seves virtuts gastronòmiques. 

Som Pota blava i tornem a Barcelona!
El dimecres 14 d’octubre a les 12:00 al 300del Born (Espai Moritz) l’AGT portarà a criadors, pagesos, productors, periodistes, gastrònoms, historiadors, cuiners, gent inquieta… per parlar, interaccionar i gaudir del Pota blava a l’antic Mercat del Born, l’epicentre del producte que es consumia a Barcelona durant dècades: el Prat de Llobregat i els seus pagesos venien cada dia a subministrar productes d’horta i Pota Blava.

Aquesta edició, més assessorament als restauradors 
La 6a edició del QuintoTapa será la ruta més gastronòmica de les organitzades fins ara, gràcies a l’assessorament que ha ofert l’AGT als bars i restaurants que hi participen, per part de varis xefs col·laboradors de l’entitat.

Els premis més gastronòmics
Continua la proposta de la tapa Pota Blava (de 3,5 €) i la tapa de la casa (de 2,5 €) amb un Quinto Moritz. Visitant les dues zones de la ruta i omplint el Tapaport es podrà optar amb l’Or a un dinar al restaurant Sant Pau (3 Estrelles Michelin), de Carme Ruscalleda. Es mantenen el Tapaport Argent, fotografia a Instagram, i millor cambrer. La tapa més gastronòmica es podrà votar a través de les xarxes socials.

El Mercat de la Plaça Blanes també al QuintoTapa
Que els Mercats municipals tornin a ser protagonistes també és un objectiu de l’AGT, i el QuintoTapa la millor excusa. Durant la ruta, tres de les parades del Mercat de la Plaça Blanes oferiran una tapa Pota blava i de producte de proximitat. I el gran final de festa del QuintoTapa Pota Blava s’organitzarà el 7 de novembre al propi Mercat.

Una ruta en dues rodes
AGT col·labora novament amb BiciCultura BCN, organitzant rutes en bicicleta per conèixer el Parc Agrari i el cicle de vida dels seus productes, vinculades al QuintoTapa, durant els quatre caps de setmana que dura l’activitat.

Informaciówww.quintotapa.cat •Facebook: Gastronomia Baix Llobregat • Twitter @agtbaix • Instagram @quintotapa
OrganitzaAssociació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT) •Patrocinador principal: Moritz
Amb el suport: Ajuntament del Prat
Col·laboren: Rúbrica Produccions, Viu El Prat, Domingos Recreativos

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here