L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i L’Associació Catalana de Municipis (ACM) reuniran demà a 400 alcaldes de poblacions de tot Catalunya, entre ells diversos del Baix Llobregat, per donar suport al president Mas per la seva compareixença al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com a imputat per fer possible la votació del 9N

És el cas de Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, que ha assistit aquest matí a la concentració al Passeig de Lluís Companys de Barcelona, davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Més de 400 alcaldes, càrrecs institucionals i dirigents polítics de diverses formacions han acompanyat Mas fins a la porta del Palau de Justícia. Al president de la Generalitat l’acusen de delictes de desobediència, malversació, prevaricació i usurpació per haver posat les urnes el 9-N.

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa ha assegurat que “la majoria d’alcaldes som aquí per donar el suport i l’escalf incondicional al President Mas que ve als jutjats a declarar en qualitat d’imputat pel fet de posar les urnes perquè els ciutadans manifestin la seva voluntat. Si això en el segle XXI i en l’Europa Occidental entenem que és del tot injust i per això demostrem el suport incondicional al president Mas”.

A Fonollosa l’ha acompanyat l’exalcalde de Martorell i expresident de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve. Més de 2.500 persones, segons els Mossos d’Esquadra, s’han concentrat davant del TSJC.

En el cas d’Olesa de Montserrat, per exemple,
ha estat el portaveu del govern municipal, que ha participat en l’acte en representació de l’alcaldessa olesana, qui s’ha desplaçat dins les portes del TSJC junt amb la regidora d’ERC, Mireia Monfort.

Alcaldes/ses i representants locals, portaven els símbols que identifiquen el poder municipal, tal com ho van fer el 4 d’octubre de l’any passat quan van lliurar al president les mocions dels plens municipals on li demanaven que convoqués la consulta del 9N i on l’aleshores alcalde d’Olesa, Salvador Prat, ja va participar activament en l’acte lliurant la moció aprovada pel Ple municipal en què es demanava al president la convocatòria de la consulta.

Mas atribueix la querella a la “ràbia” de l’Estat i pregunta si comportar-se com a demòcrata és actuar com a delinqüent. El president es declara “màxim responsable” d’haver ideat el 9N i espera que la unitat mostrada ara no s’espatlli en els propers temps

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here