Durant l’estiu de 2014, Corbera va ser l’escenari del rodatge del llargmetratge que, barrejant realitat i ficció, reprodueix la vida de Josep Sabat, bandoler nascut a Sant Andreu de la Barca i afincat a Corbera, que es va fer tristament popular pels seus crims

La pel·lícula ‘Capa Negra’ explica com en Sabat, en quedar orfe de pare i mare, es va unir a les tropes de Manso a la guerra del francès, mostrant un gran coratge i astúcia en la lluita.

Un cop acabada la guerra, Sabat va tornar a casa i va descobrir que els seus parents li havien robat tots els seus béns i havia quedat a la misèria. Llavors va començar a vendre llanes i teixits per les masies de la comarca.

L’any 1816 arriba a Corbera el nou Baró, Antonio María de Ramon i de Riquer, acompanyat de Don Palos, el seu assessor, un vell astut que aviat serà temut per tothom. Les injustícies del nou Baró empenyen en Sabat a convertir-se en ‘Capa Negra’, mig bandoler mig justicies, temut i admirat a parts iguals. I com no podia faltar, tot embolcallat amb una història d’amor impossible.

El rodatge, que va durar del juliol fins al novembre de 2014, es va fer fet als escenaris on Capa Negra va viure (eminentment al Baix Llobregat), segons conten les llegendes i alguns llibres que recullen la història d’aquest personatge desconegut, però a l’alçada de bandolers tan coneguts com el mateix Serrallonga.

Finalment, sembla que la pel·lícula veurà la llum properament, segons l’actor i coproductor de la pel·lícula, Jaume (Jack) Queralt, que ha dit en una entrevista a l’ACN que hi ha una distribuïdora interessada en el film i creu que es podrà veure als cines entre el maig i juny de 2016. El film, dirigit per Jaume Najarro, ha costat 20.000 euros, a càrrec de Queralt i la coproductora, Raquel Orta.

Els actors principals del film són: Jack Queralt, Irene Gelida, Octavi Pujades, Yeray Ortega, Brian Gallardo, Rafa Delacroix, Xavier Serrat, Mar Soler, Roger Pera, Pau Barredo, Jordi Díaz, Emma Caballero, Roger Berruezo, Clara Trevejo, Anna Costa, Albert Lladó i Marc Aguilar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here