Més de 1000 persones van omplir dissabte el pabelló del CEM Sagnier a el Prat de Llobregat a l’acte de presentació de la candidatura del PSC per a les Generals 2015. La candidata nº1 per Barcelona, Carme Chacón va defensar que “combatrem la ruptura i la secessió amb intel·ligència i aportant de nou una solució”. La candidata d’origen espluguenc, va rebre el suport de Sánchez i Iceta

La candidata del PSC a les properes eleccions generals, Carme Chacón, va afirmar dissabte que els socialistes “combatrem la ruptura i la secessió amb intel·ligència i aportant de nou una solució”. En aquest sentit, Chacón va explicar que aquesta solució “vindrà de la mà d’un canvi que és el que necessita Espanya, però que encara necessita més Catalunya”.

Un canvi de la mà de Pedro Sánchez que servirà per “cosir les ferides, dissoldre els blocs, propiciar el retrobament i convèncer molts catalans que Espanya no és el problema: el problema és certa Espanya tancada i centralista que durant molts anys va atiar la catalanofòbia”. Per tot això, “és necessari un canvi que aporti sensibilitat social, que aporti neteja a la política i convivència a la nostra societat”, va sentenciar Chacón.

En l’acte polític que va tenir lloc aquest dissabte al Prat de Llobregat i que va servir per presentar les candidatures del PSC a les properes eleccions generals la candidata va constatar que “tenim el país més dividit que mai des de la transició, però hi ha un consens per a una cosa; per aixecar el cap cal fer fora al PP i Rajoy”, que “no pot acabar amb la pobresa i la desigualtat perquè ha multiplicat per tres la pobresa i per dos la desigualtat; no pot acabar amb l’atur perquè avui no hi més gent treballant que quan va arribar al govern i sí centenars de milers de contractes porqueria incompatibles amb una vida digna; no pot acabar amb la corrupció perquè ell l’ha emparat i ha amnistiat els defraudadors; no pot unir Espanya, perquè qui va volar durant anys els ponts, es va invalidar per tendir-los”.

Pel que fa al desafiament independentista, Chacón va afirmar que els socialistes “sabrem tancar files amb el govern quan calgui protegir la llei democràtica; sabrem combinar el nostre suport a la Constitució amb la defensa d’una Catalunya plena i respectada en un país plural, i sabrem també marcar els límits per evitar que el PP repeteixi errors i excessos”. En aquest punt, la candidata va recordar els esforços socialistes per aconseguir un nou Estatut i va reiterar que van ser uns altres “els qui van malmetre aquesta solució, que la va boicotejar, demanant vots contra Catalunya”. Per tot això, ha conclòs, “el PSOE és el partit de les solucions i el PP és el partit dels problemes”.

Pedro Sánchez “Tenim una proposta política que garanteix una solució per a Catalunya i per a tota Espanya”

El secretari general del PSOE i candidat a les propers eleccions generals, Pedro Sánchez, va recordar que els socialistes “tenim una proposta política que garanteix una solució per a Catalunya i per a tota Espanya”. Una proposta, ha explicat, “que construeix igualtat i respecta la diversitat d’Espanya”, un projecte “de suma i no de fractura, que entén que en aquest món interconnectat en el qual vivim, el model federal és l’únic que ens prepara per als desafiaments del nou segle”. Una proposta, en definitiva, “per garantir un finançament suficient i d’acord amb les responsabilitats de cadascú”.

Sánchez va acusar Mas de ser “l’únic culpable” de la situació que està vivint Catalunya, però ha insistit en la responsabilitat de Rajoy “per no haver actuat davant el desafiament secessionista”. Els socialistes “no dimitirem de la nostra responsabilitat”, va dir, “ni abandonarem els ciutadans de Cataunya”, sinó que “defensarem la democràcia i que ningú no hagi de triar entre ser català o espanyol, quan ambdues identitats sempre han sumat”. “I ho farem amb paraules, amb diàleg, però anem a fer-ho amb propostes, i a partir del proper 20 de desembre ho farem amb fets perquè només nosaltres tenim solucions per evitar la fractura emocional” que pretenen els independentistes, va reblar.

Iceta: “no ens poden imposar una independència que no volem, no poden saltar-se la llei, perquè la llei ens empara a tots”

Per la seva banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va afirmar que “comença el nostre esforç per netejar la política espanyola i la política catalana”, una batalla, va dir, que “hem de guanyar pels catalans, pels espanyols, pels progressistes i pels amics de la resta d’Europa que esperen un canvi”. Pel que fa als independentistes, va explicar, “no ens poden imposar una independència que no volem; no poden saltar-se la llei, perquè la llei ens empara a tots, empara els nostres drets”.

Iceta va fer referència a les queixes d’alguns consellers de la Generalitat que van criticar en la reunió del consell de Govern el document acordat amb la CUP per a proclamar la independència de Catalunya. “Hi ha molta gent que va votar Junts pel Sí per poder negociar i al final els han posat damunt la taula un paper on diu: no volem negociar res”. “Que escoltin el que diuen alguns consellers: així no farem res de bo”, va insistir el líder de PSC, que va reiterar que els socialistes “defensarem a peu i a cavall els nostres plantejaments, les nostres idees”.

“Volem llocs de treball, volem defensar la sanitat i l’educació pública, volem lluitar contra la corrupció, volem un acord amb la resta d’Espanya”, va insistir Iceta, perquè el problema “no són els treballadors, el problema són aquells que es pensen que Espanya és la seva finca particular, els que no saben fer la o amb un canuto”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here