Donem continuïtat a aquesta subsecció de periodicitat mensual, gràcies a la col·laboració del Soci del Grup Excursionista Santfeliuenc (GEPS) i de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Bosch; de la mà de qui estem descobrint excursions a les muntanyes de la nostra comarca

Ascensió a Sant Pere Màrtir des de la Plaça de Mireia, a Sant Just Desvern, continuant pel Camí de la Carena fins al Turó d’en Corts i tornada per la Carretera de les Aigües. Sant Pere Màrtir està situat a l’extrem oriental de la Serra de Collserola. La carena continua cap al nord fins al Turó d’en Corts, on vira a l’oest per tancar la vall de Sant Just. La transitada Carretera de les Aigües discorre pel seu vessant barceloní.

Aproximació: per arribar a la Plaça de Mireia cal seguir cap amunt el carrer de Ferrer Bassa, situat al límit entre Sant Just Desvern i la recent remodelada zona de la Ciutat Diagonal. Per Sant Just Desvern s’hi arriba per la Via Augusta (La Mallola) i l’avinguda de Jacint Esteva i Fontanet (Col·legi Alemany), al final de la qual cal girar a l’esquerra (indicador).

0.00 Plaça de Mireia (262): aparcament, zona de picnic i bar. Segueixo carretera amunt en direcció al club de tennis. Al final de la carretera (299) agafo una pista de terra a l’esquerra (indicador) que puja al Coll del Portell (337): cruïlla amb indicador. Giro a la dreta i després de dues fortes pujades arribo al cim.

0.20 Sant Pere Màrtir (388): pel costat de la torre de vigilància forestal segueixo un sender que voreja per la dreta l’edifici amb les antenes de telecomunicacions i em porta on hi ha les restes de les bateries antiaèries de la Guerra Civil. Segueixo la carretera a l’esquerra i uns metres després un camí a l’esquerra que em retorna al costat de la torre de vigilància.

Baixo al Coll del Portell (337) i segueixo la pista recte (Camí de la Carena). Arribo a una esplanada (363), deixo la pista i agafo un sender a l’esquerra que rodeja el Turó d’en Corts. En una cruïlla segueixo el camí a la dreta (371).

0.45 Collet de l’Espinagosa i Mirador del Turó d’en Corts (353): aparcament i bones vistes sobre la Vall de Sant Just. Agafo ara una pista a la dreta (indicador) que em retorna a l’esplanada (363). A prop de l’Oratori, prenc un sender a l’esquerra de baixada (indicador) que aviat es transforma en un corriol estret. Arribo a la Carretera de les Aigües (281) que segueixo cap a la dreta, gaudint d’unes magnífiques vistes sobre la ciutat de Barcelona.

1.25 Coll de Finestrelles i Mirador dels Xiprers (290): d’aquí puja un sender costerut cap a Sant Pere Màrtir. Jo segueixo per la pista, deixant a la dreta la carretera que puja també a Sant Pere Màrtir.

Passo per la passarel·la de la caseta de les Aigües (299) i, en una cruïlla (276), giro a la dreta cap a la Plaça de Mireia, per completar el recorregut circular.

1.40 Plaça de Mireia (262): aparcament.

Dificultat: molt fàcil. El desnivell és de 126 m fins a Sant Pere Màrtir i de 188 m en total. L’itinerari està senyalitzat amb pals indicadors.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here