L’associació Ategrus (Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi ambient) en el seu XVII Congres i Exposició Internacional de Platges que s’ha realitzat a la ciutat de Màlaga ha tornat a reconèixer la platja de Castelldefels amb el guardó Bandera Ecoplayas, reconeixent-la com una platja neta i sostenible
Ategrus fa una convocatòria anual per a la presentació de candidatures per als premis Ecoplayas, en que es valoren conceptes funcionals d’excel·lència estètica, turística, de serveis i sostenibilitat:

1. Estar en possessió de certificacions i guardons com: – ISO 14001, ISO 9001, SISTEMA EMAS – Bandera AENOR turística – Marca Q de Qualitat Turística – Bandera Azul – Altres Guardons.

2. Qualitat de las aigües i de la sorra .

3. Neteja de la platja i freqüència.

4. Aplicació de sistemes sostenibles de neteja, manteniment i regeneracions de platges.

5. Disseny paisatgístic: enjardinament, mobiliari, edificacions, senyalitzacions, integració amb la façana urbana, il·luminació nocturna, etc.,

6. Funcionalitat i qualitat dels equipaments i serveis:

Dutxes, rentapeus, passadissos damunt la sorra, paravents.

Papereres i reciclatge de residus.

Skimmer i filtres de agua.

Ombres, consigna, zones d’esbarjo infantil, cartells, informació solar i meteorològica.

Esports, formació cívica, medi ambient, astronomia…

7. Cabines sanitàries mòbils no connectades al clavegueram: número, freqüència de neteja i desinfecció.

8. Accessibilitat eficaç i sostenible.

9. Soroll i separació física i visual del tràfic.

10. Salvament i socorrisme.

11. Ecoinnovació i singularitat de las soluciones.

12. Noves funciones i valors afegits de la platja per la població.

Aquest premi s’adreça a tots els municipis o entitats supramunicipals espanyols amb platja, tant costaners com d’interior (platges fluvials, llacs o embassaments).

Els factors que es valoren per la renovació de la Bandera Ecoplayas a la platja de Castelldefels es detallen al projecte que es va presenta a la candidatura per la renovació del guardó, i on es destacava:

La incorporació d’un servei de parc infantil “mini club”, com a complement a la Certificació de turisme familiar que atorga la Agencia Catalana de Turisme de la Generalitat

També destinat als infants s’ha incorporat a la platja la “Jugateca ambiental”. Aquesta activitat inicialment es realitzava al Parc del Castell, y s’ha potenciat amb el canvi d’ubicació a la platja.

S’ha continuat amb la labor de reconeixement del medi a escolars dins del programa de la Guia Educativa, els casals del Centro de Activitats Ambientals de Cal Ganxo i els tallers programats a la biblioteca de la platja. La Biblioteca de la Platja dedica las activitats dels dimecres a “l’hora del medi ambient

Dins del marc de la Setmana del Voluntariat Ambiental, i el dia Mundial del medi Ambient, es va oferir als centres escolares de Castelldefels la possibilitat de portar als alumnes a la platja per fer una activitat de voluntariat ambiental en la zona de dunes, en la que van participar alumnes, d’ ESO i de Batxillerat.

S’ha inclòs també la recuperació del guardó “Bandera Azul” i la col·laboració en elevar el nivell de qualitat de la platja, amb l’adhesió de set de les guinguetes a la certificació de “Chiringuito Responsable” que atorga el Ministeri de Medi Ambient.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here