La Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) va detenir dimecres a un alt càrrec de la Generalitat i a un ex alt càrrec del govern valencià, per presumptes irregularitats en la contractació pública de mitjans aeris per a l’extinció d’incendis 

En el marc de l’operació, coordinada pel jutjat d’instrucció número 2 de Sagunt, la policia espanyola va escorcollar la seu central dels bombers a Bellaterra, d’on es van endur custodiat al cap de la Sala Central, l’inspector Manel Bosch. També van detenir el cap de Guàrdia de la Regió Metropolitana Sud, el sotsinspector Ramon Dinarès, després de Registrar la seu a Sant Boi.

En total hi va haver una vintena de detinguts i es van practicar vint registres arreu de l’estat espanyol.

Aquest dispositiu es va coordinar en el marc de les diligències per una suposada trama de contractes públics relacionats amb empreses del sector aeri dedicades a l’extinció d’incendis forestals, segons informava el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

La investigació que segueix sota secret de sumari, està oberta per Organització criminal, alteració del preu en un concurs públic, falsedat mercantil, prevaricació, suborn, malversació, falsedat en document públic i negociació. fraudulenta a funcionari públic.

El cas es va obrir arran d’una denúncia de l’exgerent d’Avialsa T-35, una empresa proveïdora d’avions antiincendis que només l’any passat va tancar contractes per valor de 3,5 MEUR amb el govern valencià. L’exgerent va relatar irregularitats en l’adjudicació i la gestió dels contractes de la conselleria  de governació valenciana, quan la dirigia Serafín Castellano, que entre 2008 i 2009 van sumar més de 33MEUR.

Malgrat van deixar en llibertat a Manel Bosch després de declarar, la policia va traslladar a Sagunt, per a que declarés davant del jutge, a l’actual cap de Guàrdia de la Regió Metropolitana Sud.

 

Font: ACN 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here