Els tres últims dies va haver de pilotar amb febre per unes angines i amb un esguinç de clavícula després d’una caiguda, però va aconseguir acabar el ral·li en una heroica quinzena posició. Malgrat superar la primera meitat de la prova amb opcions d’acabar entre els deu primers, una requalificació per part de l’organització, primer, i un problema tècnic, després, li han impedit superar la novena posició assolida en 2015. “Abans de començar hagués signat un resultat com aquest però després de com ha anat tot crec que hagués pogut estar més endavant”

Laia Sanz ha tornat a acabar el Ral·li Dakar i ja van sis consecutius! O el que és el mateix, un cent per cent de participacions acabades, una estadística fora del comú en el ral·li més dur del món. 

La pilot de KH-7 i el KTM Factory Ral·li Team ha demostrat novament que els impediments han de ser gegantescs per privar-la d’aconseguir la meta. Aquesta vegada, ni tan sols unes angines i un esguinç de clavícula han pogut evitar que pugés al podi de Rosario com a millor dona en motos -per sisena vegada- i en 15ª posició absoluta, després d’escalar un lloc en l’última etapa, disputada aquest dissabte.

No ha estat un Dakar fàcil per a Laia Sanz i ja ho va pronosticar abans de començar. “Acabar entre els 15 primers és el meu objectiu”, deia una vegada i una altra als que li reclamaven un podi o un top cinc, un desafiament excessiu en una edició que comptava amb una nòmina de “20 o 25 pilots, varis d’ells campions del món de enduro o motocròs, amb possibilitats de guanyar etapes”, assenyalava aleshores. 

Malgrat això, i que el recorregut del Dakar 2016 li era poc favorable, amb pistes rapidíssimes, molt poca sorra i gairebé sense dificultats de navegació, Laia va demostrar que podia estar entre els millors.

“El nivell aquest any ha estat brutal, però sobretot perquè ha estat una carrera molt ràpida. Els dies que va haver-hi navegació vam veure un Dakar diferent i amb més etapes així haurien canviat molt les coses. Això em fa ser optimista perquè sé que puc estar més amunt”, explica la de Corbera de Llobregat.

Font: laiasanz.com

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here