El día 14 de gener es va realitzar la presentació del Congrés “EL BAIX LLOBREGAT A DEBAT” a les alcaldies i a les regidories de cultura dels ajuntaments de la comarca. El projecte s’impulsa des del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat i compta amb el suport del Consell Comarcal del Baix Llobregat, els ajuntaments de la comarca, nombroses entitats i institucions baixllobregatines i administracions autonòmiques i provincials

En la presentació van intervenir el president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, la presidenta del Centre d’estudis Comarcal, Conxita Sánchez i el conseller de cultura i memorial democràtic, Lluís Monfort, que van destacar la necessitat i la importància de la celebració del Congrés en l’actual context social.

En uns moments de cruïlla històrica, de crisi econòmica, social i de model territorial, es volen cercar respostes col.lectives per analitzar la transformació i l’actiu de la comarca. L’objectiu principal és crear un espai de reflexió i debat, obrir un procés de diagnosi i anàlisi per dissenyar en comú, i de manera participativa, els objectius estratègics que han de permetre afrontar els reptes de futur.

Els tres eixos del Congrés són la identitat, la cohesió social i l’entorn. Amb aquest propòsit es comptarà amb la mirada de persones expertes en l’àmbit de la ciència i de la gestió social i territorial, així com d’aportacions de la ciutadania, i de l’activisme social.

És per tant, una proposta de participació i una eina de transformació amb la finalitat de generar estratègies consensuades a mig i llarg termini, establir espais de coordinació de les polítiques dins del territori i elaborar propostes col.lectives orientades a les directrius europees en matèria d’equitat, cohesió social, econòmica i territorial i en matèria de governança i sostenibilitat.
Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here