El sender GR-270, promogut per la Diputació de Barcelona, recorre el riu Llobregat des del naixement fins al Prat de Llobregat

El passat divendres la Diputació de Barcelona i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat varen presentar el projecte del Camí del Llobregat, un sender de gran recorregut (GR) que ha estat homologat per la Federació Catalana d’Entitats Excursionistes i que recorrerà el riu Llobregat des del seu naixement, a Castellar de n’Hug, fins a la seva desembocadura, al Prat de Llobregat.

Aquest projecte serà possible gràcies a les actuacions que està fent al territori la Diputació de Barcelonai, entre d’altres, per obrir camí a Olesa de Montserrat i properament a Abrera.

Per al Baix Llobregat el Camí del Llobregat esdevé un projecte estratègic i una oportunitat per contribuir a recuperar aquest actiu per al territori, tant pels seus ciutadans com pels visitants i turistes. 

Paral·lelament des del Consell Comarcal del Baix Llobregat es comença a treballar amb els ajuntaments i les administracions competents de l’entorn del riu, per coordinar un pla d’usos que faci compatible els diferents usos i l’ordenació de les actuacions per optimitzar la generació d’activitat econòmica al voltant d’aquest espai.

El camí del Llobregat al Baix Llobregat és un dels eixos del PLA DE SENDERS TURÍSTICS DEL BAIX LLOBREGAT

En el cas del Baix Llobregat el camí s’emmarca en el Pla de Senders Turístics del Baix Llobregat (2014-2016) que es va fer amb la col.laboració de tots els ajuntaments i que defineix la xarxa de senders que estarà formada per 3 grans eixos – encapçalats per l’eix del riu llobregat -, l’Eix de les carenes de llevant o oriental, i l’Eix de les carenes de ponent o occidental, tot posant en valor una xarxa de senders única i contínua al Baix Llobregat que suma prop de 500 quilòmetres i es pot fer a peu o en bicicleta.

L’estructuració de la xarxa de senders del Baix Llobregat en tres grans eixos permetrà estructurar el territori i racionalitzar i homogeneïtzar la senyalització dels camins i senders del territori, de manera que tots els camins futurs que es projectin a la comarca s’hauran d’integrar en aquesta xarxa, aprofitant així la senyalització dels eixos, i unificant materials i suports, apostant cap a una xarxa única.
Els criteris perquè aquest sigui un gran projecte han de seguir la línea de la unitat d’acció a la comarca i el compromís de totes les parts per mantenir els camins en perfectes condicions.

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here