Amb quasi 90 anys i més de 30 anys sense fer un cartell, l’artista olesà ha tornat a l’activitat que li ha donat reconeixement nacional i internacional encarregant-se de la imatge promocional de la pel·lícula dirigida per Marc Recuenco

L’estrena de la pel·lícula “voyeur” de Marc Recuenco al Casal d’Olesa va esdevenir aquest divendres al vespre tot un acte d’homenatge a un dels millors cartellistes que ha tingut el cinema nacional i internacional: Macari Gómez “Mac”, olesà d’adopció des de fa més de 30 anys.

En “Mac” va ser l’artífex de cartells mítics de pel·lícules no menys mítiques com “El Verdugo”, “Els 10 manaments”, “American Grafitti” o la saga de James Bond, entre molts d’altres, i entre els anys 40 i 80 va arribar a elaborar més de 3000 cartells.

Feia més de 30 anys, però, que no es dedicava a aquest ofici ja en desús, el del cartell artístic, fins fa unes setmanes, quan a punt de fer 90 anys, va acceptar excepcionalment l’encàrrec de fer el cartell del film “Voyeur”, de la mà d’un olesà, el productor de Distinto Films Pep amores, que en els darrers anys ha lluitat perquè es reconegui la figura d’en Mac.

Per tot plegat, l’estrena de “Voyeur” al Casal, aquest divendres al vespre, amb l’assistència del seu director i dos dels protagonistes, Núria Deulofeu i Pep Picas, va donar especial protagonisme a la presentació del darrer cartell cinematogràfic realitzat pel pinzell precís d’en Macari Gómez.

L’estrena del film va comptar també amb la presència del productor Pep Amores i el periodista Lluís Amiguet, que en el seu dia li va dedicar una entrevista de la contra de La Vanguardia a Macari Gómez, entrevista que va fer que Marc Recuenco pensés en el famós cartellista per a encarregar-se de la imatge promocional del seu film.

Amb una platea plena a vessar, el públic assistent a l’estrena de “Voyeur” tenia tantes ganes de veure la pel·lícula, de tall experimental, com de que es descobrís el cartell elaborat per en Mac. D’aquí que el productor Pep Amores remarqués que, el d’aquest divendres, era un acte “de cinema en majúscules”, gràcies sobretot a la tornada d’en Macari Gómez al món del cinema.

Precisament, aquest dissabte, 23 de gener, el suplement “Cultures” de La Vanguardia li va dedicar un reportatge a Macari Gómez “Mac” realitzat pel propi Pep Amores.

Un altre olesà que ha treballat molt pel reconeixement de la figura de Macari Gómez ha estat el cineasta olesà Wiman, que molt emocionat va agrair al director Marc Recuenco “el regal” de tenir un cartell d’en Mac en ple segle XXI. El propi Marc Recuenco i l’actriu principal de Voyeur, Núria Deulofeu, van destacar també la satisfacció pel fet que el film hagi pogut comptar amb el pinzell expert de Macari Gómez.

Per la seva banda, l’alcaldessa d’Olesa, Pilar Puimedon, va remarcar la fortuna de poder celebrar a Olesa un acte on hi era representat “el cinema d’abans, en la figura d’en Macari Gómez, i el d’avui”.

Enmig d’un gran aplaudiment Macari Gómez va descobrir, amb l’ajuda de l’alcaldessa, el cartell de “Voyeur”, que fins aleshores havia quedat amagat sota una tela. I el descobriment de la daqrrera obra d’en Mac no va decebre el públic assistent.

Macari Gómez, que va relatar algunes vivències de quan es va iniciar en el cartellisme, va voler remarcar també que, després de més de trenta anys sense fer-ne, aquest era el seu darrer cartell “de moment”, comentari que va fer esclatar el públic en aplaudiments.

Tot seguit es va projecte “Voyeur”, cinta que el propi director, Marc Recuenco, ha definit com “una experiència”, més que no pas una pel·lícula. I és que, veritablement, el film (que va ser rodat en dos mesos i amb un guió elaborat en dues setmanes), té un plantejament i estructura poc habitual, basat més en el que s’hi veu que en el que s’hi diu.

De fet, la pel·lícula narra la història de la Nàdia, una noia que viu a través dels altres, ja que espia coneguts i desconeguts i a vegades veu coses que preferiria no haver vist mai.

Acabada la projecció, es va fer un col·loqui amb la participació del director Marc Recuenco; l’actriu protagonista, Núria Deulofeu; el periodista Lluís Amiguet i el co-fundador de Distinto Films, Pep Amores, així com del propi Macari Gómez. El col·loqui va girar al voltant tant del concepte de pel·lícula plantejada per Recuenco com de les vivència de Macari Gómez.

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here