El Baix Llobregat es consolida com la tercera comarca en Producte Interior Brut de Catalunya, malgrat va lleugerament a la baixa en comparació amb dades de 2011. La comarca manté un fort pes de la indústriaen la seva economía, que continúa essent més elevat que a la resta de territoris. Malgrat la forta aportació al PIB del país, aquesta no es traduiex en el PIBpm per càpita, indicador que sitúa el Baix Llobregaen la 8a posició i per sota del promig català

Els 22.093 milions d’euros del PIBpm del Baix Llobregat representen el 10,7% del PIB de Catalunya. Respecte el 2011 però, ha disminuït en 0,19 punts percentuals, el pes del PIB comarcal respecte el conjunt de Catalunya i és la segona comarca en major descens del PIB de les comarques de l’Àrea Metropolitana en aquest període.

Les comarques de l’Àmbit Metropolità són les primeres en aportació al PIB català però aquest bon posicionament no es tradueix en el PIBpm per càpita. En el cas del Baix Llobregat, la comarca se situa al lloc 8 i per sota del promig català. De l’àmbit metropolità, només el Barcelonès es situa per sobre de la mitjana catalana.

Tot i amb això, si es distribueix el PIB generat per les unitats productives (centres de treball), les comarques de l’ATM són les que presenten major PIB per centres de treball.

El Baix Llobregat és la tercera comarca de Catalunya en PIB per centres de treball. El pes de la indústria continua sent més elevat al Baix Llobregat que a la resta d’àmbits territorials.

El pes de les indústries d’alimentació, tèxtil, fusta, arts gràfiques i cautxú continuen augmentant en el conjunt del VAB industrial de la comarca.

El sector serveis és l’únic sector que augmenta el seu pes en el conjunt del PIB. Activitats immobiliàries, tècniques i administratives i Comerç són les activitats que han augmentat el seu pes en el VAB serveis de la comarca.

pibbaix

Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here