L’Assemblea Nacional Catalana va presentar dissabte al vespre a Cornellà, les principals línies de treball en què es centrarà durant els pròxims 18 mesos, amb la finalitzar de visualitzar la “unitat, força i determinació” de l’independentisme, amb el lema “Endavant República”.

L’acte celebrat a Fira Cornellà i presentat per Mireia Llonch i Xavier Pérez Esquerdo, va dedicar un espai per a recordar als protagonistes silenciosos del procés, posant l’accent en el municipalisme, les militants històriques, les grans mobilitzacions i el paper de la societat civil.

Mireia Boya (CUP) i Lluís Llach (JxS), acompanyats de diversos representants dels partits polítics sobiranistes (MES, ERC, CUP, CDC i Demòcrates), van tenir uns minuts per dirigir-se al públic i “remarcar el compromís amb el 27S”, alhora que feien autocrítica i llençaven un missatge d’unitat.

Tot seguit, diversos experts (Dolors Sabater, Oriol Illa, Dolors Feliu) van intentar esvaïr dubtes i pors sobre un futur estat independent mitjançant curtes intervencions en vídeo, abans de donar pas als diversos membres del Secretariat Nacional de l’ANC que van explicar les línies mestres que des de la societat civil es duran a terme aquests 18 mesos.
Anna Pérez, coordinadora d’assemblees sectorials, va demanar no relaxar-se i seguir treballant per ampliar la majoria social favorable a la creació d’una nova República Catalana: “arribarem on encara no hem arribat”, ha resumit i ha afegit que cal “no oblidar” que “ser transversals és el nostre actiu i la nostra marca”.

Joan Guarch, membre del grup de treball sobre Debats Constituent, va informar que l’ANC -juntament amb la resta d’entitats sobiranistes-, porta temps treballant en una plataforma unitària –Reinicia- que aviat enllestirà un projecte de procés participatiu. Encara que, immediatament, s’iniciarà una fase pedagògica: “la campanya del Procés Constituent ja ha començat, impliquem-nos-hi”, va demanar a l’audiència.

Josep Sabaté, coordinador de mobilitzacions, va tancar el torn d’intervencions, assegurant que l’ANC seguirà fent pressió allà a on calgui reivindicant el paper de la societat civil, “hem estat els protagonismes d’aquest procés […] i seguirem vigilant que ningú s’adormi” i va aprofitar per convocar a la manifestació del proper 7 de febrer a Amposta, “em fa il·lusió especial saber que en aquest sentit també serem un sol poble”.

Jordi Sànchez també va intervenir per tancar l’acte tot recordant que “el que ara queda és tant o més difícil, toca acabar l’obra i treballar de valent […] vénen setmanes en què haurem de posar dempeus els homes i dones d’aquest país”. 

El president de l’Assemblea, a més, va anunciar el compromís de “treballar intensament perquè no hi hagi poble, barriada o sector professional que es quedi sense la possibilitat de fer aportacions al debat constituent”, “volem un procés de baix cap a dalt, volem un procés obert a tothom”, va concloure.

A la fotografia final s’hi van sumar Jordi Cuixart (Òmnium) i Neus Lloveras (AMI), davant del lema ‘Endavant República’ que liderarà les actuacions de l’ANC en els propers mesos de feina per a “construir un nou país modern, just i democràtic”.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here