El conseller de Territori i sostenibilitat, Josep Rull, Rull, a través del seu compte de twitter, ha anunciat que segons el Ministeri de Foment aquesta mateixa setmana han d’iniciar-se les obres a l’alçada d’Abrera, amb la perforació del túnel que en el futur ha de permetre connectar els dos trams ja finalitzats de l’obra entre Abrera i Viladecavalls

Les obres de l’autovia B-40 en el tram Viladecavalls-Olesa-Abrera es podrien reprendre aquesta setmana, després de cinc anys d’estar aturades. Així ho ha anunciat a través del seu compte de twitter el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, arran la reunió que va mantenir divendres passat amb la titular en funcions del Ministeri de Foment, Ana Pastor, per tractar diferents qüestions, entre elles, les obres de l’autovia B-40. Posteriorment a la reunió, Rull, a través del seu compte de twitter, va anunciar que segons el ministeri, aquesta mateixa setmana han d’iniciar-se les obres a l’alçada d’Abrera, amb la perforació del túnel que en el futur ha de permetre connectar els dos trams ja finalitzats de l’obra entre Abrera i Viladecavalls. Fa anys que els Ajuntaments de la zona, entre ells el d’Olesa, reclamen que es finalitzin les obres d’una infraestructura que, si bé quan es va projectar va generar reticències, un cop iniciades les obres tothom coincideix que aquestes han de finalitzar. De fet, ara també tothom coincideix en els beneficis econòmics que la nova via reportarà al municipi.

Precisament, i a bans de la seva reunió amb Ana Pastor, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va lamentar l’actuació de l’Estat en la construcció del tram Abrera (Baix Llobregat)-Terrassa (Vallès Occidental) de la B-40, l’anomenada Ronda del Vallès. El conseller ha insistit en què “no és acceptable que les obres s’acabin l’any 2019, ni en termes de productivitat ni de progrés del país”. Per a Rull, “hi ha marge per acabar-les abans i, quan ha interessat, s’ha fet”. “Estem parlant d’una actuació de 6,5 quilòmetres que porta cinc anys de retard i que fa 10 anys que es va adjudicar. No és acceptable de cap de les maneres”, ha dit. Després de la reunió, el conseller va anunciar a través del seu twitter que havien reclamat que les obres finalitzessin, com a molt tard, el 2018, i va anunciar, de fet, l’inici dels treballs al túnel per a aquesta setmana.

Sobre aquest anunci, el Ministeri de Foment encara no ha confirmat si, efectivament, aquesta setmana comencen les obres, ja que l’única informació al respecte prové de la piulada a twitter del conseller Rull. De tota manera, que el propi conseller hagi estat la font de l’anunci dóna credibilitat a la possibilitat, que, per fi, es reprenguin les obres de la B-40. Almenys així es veu des de l’Equip de Govern del Bloc Olesà. El portaveu municipal, Jordi Martínez, ha desitjat que “tant de bo” es pugui reprendre una obra que, afirma, “ningú entén que quedés a mig fer”. Ara bé, ha recordat que l’inici no suposa que s’acabi en breu, ja que no serà fins el 2018 o 2019.

Jordi Martínez ha remarcat que aquesta és una infraestructura d’una importància vital per enllaçar el Baix Llobregat amb el Vallès, amb gran impacte econòmic per a la zona, i per tant, per a Olesa, per l’atracció de negoci que pot suposar. Per al portaveu municipal, també és important aclarir quin serà i com es projecte l’enllaç de la B-40 amb la carretera C-55. Per a Martínez, també és important que l’Ajuntament segueixi treballant en tenir a punt els polígons industrials per la possible arribada de noves indústries quan es posi en funcionament la B-40.

Des dels grups de l’oposició, la lectura que se’n fa de l’anunci de Josep Rull també és positiva.

Meritxell Arenas, de Movem Olesa, ha destacat que, malgrat que el seu partit no era partidari de la B-40, ara que està a mig fer és important que es pugui enllestir aquesta via.

Mercè Jou, de Convergents i Demòcrates, també ha coincidit a assenyalar de bona notícia la represa de les obres, ja que la B-40, ha dit, “comporta un gran benefici per a Olesa”.

Des del PSC, el regidor Carles Fernández també és de l’opinió de la part positiva que suposa finalitzar una via “molt important per a Olesa, perquè posa en contacte dues comarques amb Barcelona i el voltant”.

Martí Fortuny, d’ERC, és qui s’ha mostrat més incrèdul amb l’anunci de l’inici dels treballs del túnel, ja que, afirma, no és el primer cop que s’anuncia quelcom semblant i no es materialitza. Ara bé, si es confirma, diu, “benvinguda sigui” la nova via.

(Segons informa l’Ajuntament d’Olesa, no ha estat possible localitzar el regidor del PP per conèixer la seva opinió)

Font: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here