Els comitès d’empresa de General Electric Wind (Barcelona) i Hydro (Cornellà de Llobregat) han convocat mobilitzacions aquesta setmana en defensa dels llocs de treball i de la continuïtat d’aquests dos centres, davant els plantejaments de reestructuració de la multinacional

Aquest dimecres, 24 de febrer, es concentraran entre les 8.30 i les 10.00 h, davant el Mobile World Congress (a la porta sud: carrer de les Ciències cantonada amb Joan Carles I, de l’Hospitalet de Llobregat), coincidint amb la xerrada que farà William Ruh, CEO de General Electric Digital.

El dijous, 25 de febrer, els treballadors i treballadores de GE Wind i GE Hydro -amb seu a Cornellà on hi treballen 68 persones- es concentraran primer, a partir de les 10.30 hores, a l’entrada sud del Parc de la Ciutadella a Barcelona (tocant a l’avinguda del Marquès de l’Argentera) i aniran des d’allà en manifestació fins al davant del Parlament de Catalunya, on es concentraran a partir de les 11.15 hores, per exigir al Parlament que insti el Govern de la Generalitat a intercedir davant General Electric perquè faci marxa enrere en el seu plantejament.

Representants sindicals de CCOO i UGT ja van exigir la setmana passada a la secretària general d’Indústria, que insti el Ministeri d’Indústria a preservar els llocs de treball amenaçats a Espanya per l’aplicació del pla de reestructuració de General Electric (GE) i que vetlli pels interessos en matèria d’innovació tecnològica de les plantes de Barcelona (i Cornellà), ​​Madrid i Navarra, en línia amb allò acordat en el comitè d’empresa europeu de GE i amb la internacional sindical Industriall Europa.

CCOO d’Indústria de Catalunya dóna suport i acompanyarà les plantilles de GE Wind i GE Hydro en aquestes mobilitzacionsi recorda a l’Administració en un comunicat, que “no ens podem permetre la pèrdua de dues empreses històriques a Catalunya, pioneres en R+D dins el sector de renovables, com són les de Wind i Hydro, ja que això suposaria una gran pèrdua de coneixement”.

L’alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, també ha expressat el seu suport als treballadors i treballadores de General Electric, mitjançant un escrit al seu bloc personal, en el que afirma que GE Hydro “té una important activitat de disseny, fabricació, posada en marxa i postvenda de turbines hidràuliques. És desgraciadament massa habitual que les grans empreses deslocalitzin producció, arbitràriament, no sembla que hi hagi cap pla alternatiu per a totes les persones afectades, i més estrany és en una activitat tecnològica que hauria de tenir molt valor, però que les reestructuracions empresarials converteixen en una peça prescindible”.

 

Font de la imatge titular: https://www.facebook.com/gehydrocornella/

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here