La Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona ha aprovat definitivament una modificació puntual del planejament de Sant Esteve Sesrovires per facilitar que Seat pugui dur a terme les actualitzacions necessàries a la fàbrica per mantenir i impulsar la seva activitat

ACN Sant Esteve Sesrovires-El Departament de Territori i Sostenibilitat ha explicat que la modificació ha consistit en classificar l’àmbit de la fàbrica com a sòl urbà consolidat i gràcies a això les actuacions de millora que es facin a l’àmbit dels tallers queden lliures de les “feixugues càrregues urbanístiques”s que imposava un pla aprovat als anys 70, quan s’hi va construir el Centre Tècnic de Seat.

L’àrea de la fàbrica es troba entre Sant Esteve Sesrovires i Martorell, però aquest darrer municipi ja tenia la part de la fàbrica dins dels seus límits classificada de la mateixa manera que ara s’ha fet.

Aquesta modificació de planejament serveix també per adequar-lo a la realitat existent a les altres àrees de l’àmbit de l’empresa. En el cas del centre tècnic, es classifica com a sol urbà consolidat i es preveu que les zones verdes que se cedeixin s’ubiquin al parc de Can Cases.

D’altra banda, l’àrea ocupada per la pista de proves, part del centre de recanvis originals, els dipòsits d’aigua, les campes de cotxes i els espais lliures d’edificació es classifiquen com a sòl urbanitzable delimitat. Les cessions d’espais lliures que es facin també es preveuen en les zones de pineda properes al torren de Can Cases. El Departament ha recordat que Seat és “estratègica per al territori i per al teixit econòmic català”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here