La Generalitat ha acordat unilateralment tancar una línia a l’escola Miquel Martí i Pol, malgrat el desacord municipal i les mobilitzacions ciutadanes

L’Ajuntament de Sant Feliu rebutja la decisió de la Generalitat de tancar el curs vinent una línia de P3 a la ciutat. Representants del Departament d’Ensenyament de la Generalitat van confirmar el dijous 18 de febrer, en una reunió a la seu de la Delegació d’Ensenyament a Sant Feliu, on va assistir l’alcalde, Jordi San José, la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Mireia Aldana, i la regidora, Lourdes Borrell, així com membres de les Ampa de la ciutat, que l’escola Miquel Martí i Pol tindrà només una línia de P3 el curs 2016-2017.

Malgrat les negociacions de les darreres setmanes i la pressió popular de la Plataforma de la comunitat educativa Sant Feliu es Mou, que en el ple de gener va presentar una moció que es va aprovar per unanimitat contra les intencions del Govern català de tancar una de les dues línies de l’escola Miquel Martí i Pol, finalment el tancament es farà efectiu.

L’Ajuntament critica que la decisió del tancament s’hagi pres “unilateralment des de la Generalitat” sense tenir en compte qüestions com que el centre afectat, que es troba al barri de Mas Lluí, rep també alumnat de Sant Just Desvern. En aquest sentit, l’Ajuntament va demanar a la Generalitat que la decisió sobre el possible tancament no es prengués fins que s’acabés el procés de preinscripció per tal de permetre a les famílies triar el centre, però el Govern català ha ignorat aquesta petició.

Descens de natalitat

El descens de la natalitat és l’argument que utilitza la Generalitat per tancar línies de P3, tant a Sant Feliu com a la resta de la comarca. En aquest sentit, la regidora d’Educació, Mireia Aldana, ha manifestat el seu malestar perquè la Generalitatapliqui “només la reducció de línies de P3 sobre l’escola pública, deixant al marge l’escola concertada, la qual també forma part de la xarxa pública d’educació”. Com alternativa, l’Ajuntament proposa la baixada de la ràtio de les aules, fet que permetria el mantenir les plantilles i millorar la qualitat de l’ensenyament.

A Sant Feliu ja es van tancar dues línies de P3 fa dos anys, una a l’escola Pau Vila i, l’altra, a l’escola Josep Monmany. Amb el tancament de la línia de l’escola Miquel Martí i Pol, el curs vinent a Sant Feliu s’oferiran 17 línies de P3.

Mobilitzacions

La Plataforma Sant Feliu es Mou va convocar una cercavila reivindicativa diumenge passat a la ciutat davant la seu dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament al Baix Llobregat per expressar el seu rebuig al tancament de línies de P3. L’Ajuntament dóna suport a la plataforma i agraeix les accions que està duent a terme per exigir la qualitat del sistema educatiu.

A més, Sant Feliu va acollir una protesta comarcal contra el tancament de línies de P3 a nivell del Baix Llobregat. El passat dia 4 de febrer a les 17:30h davant dels Serveis Territorials d’Ensenyament es va celebrar una mobilització convocacada conjuntament per sindicats i partits polítics d’esquerres -tots conjuntament mitjançant el Fòrum Social del Baix Llobregat- i FAPAC i amb el suport de diversos consistoris de la comarca -entre ells el de Sant Feliu-, per reivindicar una Educació Pública i de Qualitat i per evitar el tancament de línies P3, així com per evitar l’acomiadament de treballadors i treballadores de l’àmbit de l’educació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here