La Biennal Internacional de Ceràmica d’Esplugues Angelina Alós és el certamen de ceràmica d’àmbit internacional més antic de Catalunya

Enguany se celebra la 18a edició amb canvis en el calendari del certamen per fer-lo coincidir amb el 47è Congrés de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica, que tindrà lloc a Barcelona del 12 al 16 de setembre.


Termini d’inscripció obert

Fins al 31 de març romandrà obert el termini d’inscripció i presentació d’obres. A la passada edició es van presentar a concurs 146 obres, de 73 artistes de més d’una dotzena de països d’arreu del món. 

A l’Espai Baronda d’Esplugues, juntament amb la col·lecció de peces de la ceramista Angelina Alós, s’hi pot veure una mostra de les peces guanyadores de les darreres biennals de ceràmica.

Història de la biennal

L’any 1986, l’Ajuntament d’Esplugues institucionalitza l’organització del Premi de Ceràmica “Vila d’Esplugues” que, primer amb caràcter anual i, després bianual, pretén incitar els participants a experimentar i retrobar noves fórmules d’expressió artística mitjançant l’art de la ceràmica. 

En memòria d’Angelina Alós (València, 1917-Barcelona,1997), membre de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica i impulsora del Premi, l’any 1998, en el marc de la X edició de la Biennal de Ceràmica, el certamen pren el seu nom.

En el web dels Museus d’Esplugues se centralitza tota la informació referent a la Biennal i es permet l’accés al formulari digital d’inscripció.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here