Dissabte a la tarda va tenir lloc al Casal de Cultura la segona sessió d’actes previstos de l’exposició sobre els orgues de Collbató, un retrat fidel i delicat de la història del municipi baixllobregatí amb aquest instrument de llarga tradició

El menú d’aquesta segona jornada d’activitats va ser, en primer lloc, una taula rodona sobre la relació entre els pobles de La Garriga i de Collbató a través de la música de les figures d’Amadeu Vives i Gabriel Blancafort. Joan Vallès, biògraf; Albert Blancafort, mestre orguener, i Albert Benzekry, Regidor de Cultura de l’Ajuntament de La Garriga, en van ser els participants.

Va ser una exposició d’una hora i mitja de durada en la qual els ponents van repassar textos inèdits dels dos protagonistes, van inmergir  els assistents en els espais més desconeguts de la vida dels músics, vandesgranar amb precisió algunes de les figures que els van precedir i van vertebrar a través de lectures amenes el vincle entre els dos pobles, ara, retrobats. 

En segona instància, un cop va finalitzar la taula rodona, el pianolista Carles Gª de Castro va oferir una audició de pianola per delectar el públic, que gairebé omplia la sala, amb peces d’Amadeu Vives i de Manuel Blancafort.

El diumenge vinent se celebrarà, a les 17h i també al Casal de Cultura, l’acte de cloenda d’aquest monogràfic dedicat als orgues amb un homenatge a la figura del constructor de tubs Josep Giménez Rusiñol, traspassat l’any 2015 i que va col·laborar estretament amb la família Blancafort. 

Es farà un col·loqui entorn a la seva obra i a la construcció de tubs. Per reblar el clau, a les 18.30h l’organista Bernat Bailbé oferirà un concert d’orgue a l’Església de Sant Corneli. Fins aleshores us recordem que podeu visitar l’exposició de dilluns a dissabte de 10 a 14h i de dilluns a divendres de 16 a 20,30h.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here