Candela López veuria amb bons ulls obrir un procés de negociació amb el propietaris del Riviera i el Saratoga per aprofitar l’espai que ocupen en benefici del municipi

ACN Castelldefels.-L’alcaldessa de Castelldefels, Candela López (Movem), confia que el passeig marítim del municipi, en obres des del mes de novembre de 2014, pugui obrir-se al pas de vianants abans de Setmana Santa. Assegura que aquesta obra, que inicialment tenia un termini d’execució de 12 mesos, “ha estat un dels grans patiments” heretats de l’anterior govern municipal del PP que no va saber protegir els interessos de veïns i restauradors davant el Ministeri de Medi Ambient, responsable de les obres. “Hem intentat accelerar les obres i esperem que a la primavera estiguin enllestides”, afirma. Sobre el futur dels prostíbuls Riviera i Saratoga, un altre dels temes que fa anys cuegen al municipi, López reitera que el consistori no permetrà que es tornin a obrir i no descarta negociar amb els propietaris algun tipus de fórmula per “aprofitar aquell espai”.

Candela López assegura que les obres del tercer tram del passeig marítim de la ciutat han estat un exemple de “mala gestió” per part de l’Estat i de l’anterior govern municipal. Pel que fa al Ministeri de Medi Ambient, responsable de les obres, López lamenta “la falta de sensibilitat amb els veïns i restauradors” al programar l’inici de les obres en plena temporada estival sense tenir en compte el prejudici que els podia crear i per les dues aturades de les obres, una per desavinences del ministeri amb l’empresa constructora i l’altre per desacords entre ministeris . Pel que fa al govern local del PP, l’alcaldessa de Castelldefels assenyala que tot i que la competència de les obres era de l’Estat sí que podria haver fet alguna cosa més per influir en el calendari d’execució i fer pressió perquè es complissin els terminis.

“No sóm responsables de les obres, però sí que podíem incidir”, puntualitza.Deixant clar que aquestes obres ha estat el gran maldecap de l’inici de mandat, López destaca que des del primer moment el nou govern municipal ha afrontat la qüestió amb responsabilitat i, en la mesura de les seves possibilitats, intentant accelerar les obres i estant al costat dels veïns afectats. Així, a menys d’un mes per l’inici de la Setmana Santa, l’alcaldessa de Castelldefels confia que, com a mínim, el gruix de les obres estiguin enllestides i es pugui obrir al trànsit de vinents.Riviera i SaratogaSobre els antics prostíbuls Riviera i Saratoga, tancats des del 2009, López assegura que pel consistori “és un cas superat”. Aquí recorda que, més enllà del procés judicial que segueix el cas, les ordenances actuals impedeixen l’obertura de nous prostíbuls al municipi i que, tot i que “no tenen notícies dels propietaris”, en cas que demanessin de nou la llicència no se’ls donaria perquè els dos locals estan a menys de 3.000 metres de zones escolars com recull l’ordenança de civisme.

Sobre els futurs usos dels dos solars, López assegura que l’actual govern municipal no ha abordat la qüestió perquè es tracta de dues propietats privades on l’Ajuntament només pot intervenir per fer els requeriments necessaris perquè els edificis es mantinguin en condicions. Amb tot, no veuria amb mals ulls encetar un diàleg amb els actuals propietaris per buscar fórmules que permetin recuperar els dos solars per a ús de la ciutadania. Balanç de governMés de vuit mesos després de ser investida alcaldessa de Castelldefels (Baix Llobregat), Candela López, en declaracions a l’ACN, destaca que el govern municipal sorgit de les eleccions del passat mes de maig format per Movem, PSC, ERC i Castelldefels Sí Pot (la llista amb la què es va presentar Podem), “és el que demanava la ciutadania”, un “govern fort amb projectes de ciutat clars” que ha deixat enrere els quatre anys de govern del PP.Sobre l’anterior govern, presidit pel popular Manuel Reyes, l’actual alcaldessa recorda que va ser un executiu “sense capacitat de diàleg” que va portar el municipi a una etapa de paràlisi perquè no es va encetar cap projecte important i perquè no va saber atendre les necessitats de la ciutadania.

En aquest sentit, López destaca que quan va accedir a l’alcaldia l’equip de govern es va trobar amb 10 milions d’euros a la caixa que no van servir “per atendre les necessitats de la gent que pitjor ho està passant”. “El que en principi era una cosa positiva, trobar romanent positiu, demostra que l’anterior govern no va saber gestionar els recursos que genera la ciutadania per satisfer les seves pròpies necessitats”, puntualitza.Sobre el fet que governi una coalició de quatre partits i que el 2017 hagi de cedir l’alcaldia a la candidata socialista, Marina Pineda, López destaca que no és cap problema a l’hora d’implementar les polítiques d’esquerra per les que van ser escollits. De fet, afegeix, el fet de ser una coalició és positiu perquè tots els projectes s’han de discutir i explicar a fons per posar d’acord els diferents grups i això acaba beneficiant la ciutadania. “És positiu perquè has de pensar i argumentar les decisions, valorar pros i contres, defensar i convèncer, coses normals del consens”, destaca. En quant al relleu a l’alcaldia, puntualitza que el canvi “serà de noms i no de polítiques”.

López destaca que en aquests mesos ja s’ha pogut notar el tarannà del nou govern d’esquerres amb una forta aposta per la participació ciutadana i la transparència i per un impuls de les polítiques socials amb la posada en marxa del pla de xoc que incloïa 25 mesures urgents com, per exemple, garantir les beques menjador o lluitar contra la violència de gènere amb un circuït transversal entre les diferents àrees del consistori afectades. Un servei, el d’atenció a les dones víctimes de la violència de gènere, que el Govern del PP va desmantellar. López també posa de relleu que el nou govern municipal ha obert molts processos participatius per tal que la gent pugui dir la seva en tot allò que l’afecta. Així, per exemple, destaca el pla d’usos de la platja, el pla de mobilitat, o el pla de barris de Vista Alegre. “Tot això fa que la gent sigui protagonista del dia a dia i més corresponsable en favor de la qualitat democràtica i de la ciutat”, assegura.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here