L’operació s’emmarca en la venda d’un paquet de 36 establiments a tot l’Estat per 205 milions d’euros, quatre a Catalunya

ACN.-Eroski ha anunciat aquest dilluns que traspassarà a Carrefour quatre dels seus establiments a Catalunya, concretament els centres d’Amposta, Cornellà de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i Terrassa. A través d’un comunicat a la CNMV, Eroski ha detallat que aquest traspàs s’emmarca en la venda d’un paquet de 36 hipermercats a tot l’Estat per un import màxim de 205 milions d’euros. L’acord de venda, per materialitzar-se, requereix de l’aprovació de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i aquests hipermercats continuaran la seva activitat amb normalitat, segons el comunicat d’Eroski. “Aquesta operació de sanejament s’engloba dins del pla estratègic” d’Eroski i cerca “enfortir els negocis prioritaris” i “millorar la rendibilitat global del grup en optimitzar la seva xarxa de botigues”.

Segons el comunicat, l’operació preveu el manteniment de tots els llocs de treball, ja que seran subrogades les condicions laborals dels treballadors. La directora general de Xarxa Comercial d’Eroski, Rosa Carabel, ha valorat positivament l’operació ja que “tindrà un impacte positiu en la rendibilitat d’Eroski a mig termini”. A més, Carabel ha ressaltat que “amb aquesta operació concloem les operacions de desinversió previstes en el pla de sanejament de la xarxa d’hipermercats i supermercats i pretén que es “recuperi progressivament el ritme d’obertures de supermercats propis i de botigues franquiciades”.

Les botigues incloses en aquesta operació són els hipermercats d’Algesires, Antequera, Ceuta, Fuengirola, Roquetas de Mar i Vélez-Màlaga, a la regió sud. En l’arc mediterrani, els centres d’Aguilas, Amposta, Cornellà, Cullera, Dénia, Lorca, Múrcia, Ondara, Oriola, Sa Coma, San Javier, Sant Cugat, Santa Pola, Són Cotoner i Terrassa. A la zona est, els hipermercats d’Osca i Jaca. A la cornisa cantàbrica, els centres de Lalín, Lugones, Mieres i Santander. A la zona centre, els hipermercats d’Albacete, Ciudad Real, Conca, Logronyo, Manzanares, Valladolid, Segòvia i Zamora.

L’operació implica també el traspàs de 22 gasolineres i 8 galeries comercials associades a aquests establiments.“En propers exercicis es duran a terme noves obertures de botigues pròpies i franquiciades d’Eroski, així com la remodelació de part de la xarxa actual al model comercial, que actualment està aportant creixements al voltant del 7% en vendes, el que permetrà neutralitzar la sortida d’aquest lot d’hipermercats del grup EROSKI, que suposa un 8,5% de les vendes. Si s’inclouen les vendes de combustible a les gasolineres, l’operació suposa el 10,9% de les vendes. Addicionalment, Eroski emprendrà el tancament del seu hipermercat a Xàtiva durant els propers mesos”, conclou el comunicat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here