L’objectiu és preparar el terreny i recollir el màxim nombre d’aportacions de cara a la celebració del congrés que tindrà lloc el 20 de maig a Barcelona. La trobada es durà a terme a les instal·lacions de la Federació d’Ateneus de Catalunya al Teatre de la Passió. La iniciativa compta amb la col·laboració del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha organitzat demà a la tarda una sessió participativa a les instal·lacions de la Federació d’Ateneus de Catalunya al Teatre de la Passió en el marc del 3r Congrés Català de l’Associacionisme i el Voluntariat, que se celebrarà a Barcelona el 20 de maig de 2016.

L’objectiu és incorporar el màxim nombre d’aportacions, així com escoltar els anhels i les inquietuds del sector després de l’última edició del congrés que es remunta a 2002.

La iniciativa de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària compta amb la col·laboració del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència, que mitjançant la Secretaria de Transparència i Govern Obert dóna suport al Departament en l’impuls d’un procés participatiu de qualitat.

Les conclusions de les 17 trobades d’aquestes característiques que tindran lloc fins el mes d’abril arreu del país, així com les deliberacions del propi congrés, permetran impulsar l’acció del Govern en relació al món associatiu i el voluntariat, a través del Pla Nacional del Voluntariat i del Projecte de Llei de foment de l’associacionisme.

Les sessions s’articulen en cinc eixos de debat: 1) el dia a dia de les entitats i de les persones que hi participen, 2) els recursos de les entitats, 3) la relació amb l’Administració, 4) la comunicació i la incidència de la feina feta i 5) el treball en xarxa.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és recollir quina és la situació de les entitats i el seu capital humà en un espai de debat que permeti compartir inquietuds, necessitats, mancances o neguits, però també identificar solucions, propostes de millora i desitjos, entre d’altres.

Es tracta d’una proposta oberta també a la resta d’agents interessats com les administracions locals, les universitats o les empreses que col·laboren amb entitats sense ànim de lucre.

El Departament de Treball, Afers Socials i Ciutadania ha posat en funcionament l’espai web del 3r Congrés Català de l’Associacionisme i el Voluntariat a xarxanet.org/3ccav, que neix amb l’objectiu de fer difusió de tots els continguts que tinguin relació amb el congrés, incloses les jornades de treball i les opinions dels experts del sector, així com esdevenir un entorn de participació per a la ciutadania. 

La web inclou un recull notícies d’actualitat relacionades, una biblioteca amb una selecció de documents i informes sobre associacionisme i voluntariat, alhora que informació sobre els principals eixos del congrés.

També hi ha disponible el calendari amb totes les sessions territorials i els formularis d’inscripció. Així mateix s’ha activat un espai de participació ciutadana a través del portal de la Generalitat participa.gencat.cat, on tothom pot fer aportacions.

Es pot seguir tota l’actualitat vinculada al congrés a través de l’etiqueta #3CCAV a Twitter.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here