Desenes de persones es van manifestar ahir al migdia a la plaça Jaumes Balmes de Gavà per demanar ràtios baixes a les aules i contra el tancament de línies. Per la tarda, va ser el torn de la comunitat educativa de Viladecans, que també va realitzar una concentració de protesta 

La comunitat educativa es va manifestar ahir al migdia a Gavà i per la tarda a Viladecans, en defensa de l’educació pública i de qualitat. L’Assembla docent de zona, i els sindicats USTEC, CCOO i CGT van convocar aquestes concentracions en las que es va llegir un manifest denunciant “les retallades, el tancament de línies patides en els centre públics catalans els darrers cursos i les mancances de manteniment i adequació d’espais dignes”.

Segons el text “el pressupost en educació pública es manté retallat en xifres per sota de l’any 2010 i les retallades fetes, sota l’argument de la crisi han empitjorat molt la situació”, la qual cosa s’entén “com una forma de menystenir l’educació pública i d’afavorir models mercantilistes”. 

Per això, van exigir que “no s’agafi com a pretext l’abaixa da de la natalitat per seguir per aquest camí” i que per contra, “serveixi per rebaixar ràtios a 20 alumnes per classe com a Finlàndia o EEUU, afavorint així, una millor atenció a l’alumnat, mantenint tots els recursos humans”. 

En aquest sentit també es va demanar que “es vetlli per evitar la massificació a secundària, ja que ara, i en els propers anys, l’alumnat en aquest cursos creixerà”.

La comunitat docent va assegurar que “cal iniciar un pla de recuperació de les retallades amb un calendari de millores dels edificis i de noves construccions i garantir l’oferta de places públiques suficients a tots els nivells”. També van reclamar que “s’obri un procés participatiu per consensuar la llei de l’educació”.

La concentració va rebre el suport de representants de diferents formacions polítiques de la ciutat de Gavà com la mateixa Alcaldessa Raquel Sánchez, qui va refermar  “tot el suport per part de l’Ajuntament a l’escola pública”. 

Sánchez va assegurar que “cal que sigui una de les prioritats per al govern de la Generalitat, que és qui té les competències en aquesta matèria”, i va recordar que “tot i que fa uns mesos van voler tancar una línia de P3 a Gavà, i les nostres pressions els van fer rectificar, ara cal estar atents, perquè la decisió final dependrà de com vagin les matriculacions, i això no pot ser. No pot ser que la natalitat sigui l’excusa per tancar grups, sinó que cal que sigui una oportunitat per a construir el model d’escola pública que volem, de qualitat, laica, inclusiva i en català”.

Pel que fa a Viladecans, també hi van ser diversos representants locals de partits i sindicats.

  
Gavà a les 13h

  
Viladecans a les 18:30h

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here