Iniciem nova secció aquesta Setmana Santa, dedicada a la nutrició i la gastronomia, per intentar posar en valor els productes de la nostra terra i les seves propietats. Si us agrada, compartiu-la a les xarxes socials i deixeu-nos els vostres comentaris, per tal de donar-li continuïtat si us sembla prou interessant. Ho deixem a les vostres mans!

Per El Tot Granollers / AMIC
El julivert és, segurament, una de les herbes aromàtiques més utilitzades en la nostra cuina mediterrània. L’origen del julivert ve d’antic. Sembla que els grecs, coneixedors de les seves virtuts, van començar a conrear aquesta planta amb finalitats curatives, tot i que, posteriorment, es convertiria en un condiment de la nostra cuina. Especialment a Catalunya, la tradicional picada, a base d’all i julivert, és la clau de molts suculents plats. A banda de les qualitats gustatives, aquesta planta destaca pel seu contingut en vitamina A, a més de quantitats destacables en vitamina C.

Es tracta d’una herba digestiva, tònica, antianèmica i diürètica. Aquest fet fa que el seu consum sigui indicat per a les persones amb afeccions hepàtiques. També ajuda a eliminar els gasos, a la vegada que regula el trànsit intestinal. El julivert és també una herba aromàtica amb un alt continguts en minerals, especialment fòsfor, ferro i calci. És per això que resulta molt recomanable per a les persones que vulguin una millora de la circulació, a la vegada que també estimula la gana.

El julivert és molt utilitzat en medicina natural. En infusió, aquesta planta s’utilitza per alleugerir la tos. Aiuxafant el julivert, es pot aplicar en forma de cataplasma, actuant com a regenerador cel.lular en casos de cremades lleus o talls petits. Diuen que el julivert accelera, també, el procés de cicatrització. També resulta efectiu en casos de picades d’insectes, alleugerint la coïssor i abaixant la inflamació. Una herba aromàtica al nostre abast i amb moltes qualitats.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here