Iniciem nova secció aquesta Setmana Santa, dedicada a la nutrició i la gastronomia, per intentar posar en valor els productes de la nostra terra i les seves propietats. Si us agrada, compartiu-la a les xarxes socials i deixeu-nos els vostres comentaris, per tal de donar-li continuïtat si us sembla prou interessant. Ho deixem a les vostres mans!

Per Tot Granollers / AMIC

Es tracta d’una fruita molt rica en hidrats de carboni que suposen més del 12% de la seva composició. També conté petites quantitats de vitamines i de minerals, especialment de potassi.

Una de les qualitats de la poma és que contribueix a regular el trànsit intestinal, gràcies a l’aportació de la fibra que, a la vegada té la funció de netejar l’aparell digestiu.

La fibra, però, no pot ser utilitzada com a font d’energia, tot i que té un efecte saciant, per la qual cosa el seu consum també està inclòs en les dietes de control de pes.

Altres nutrients de la poma tenen propietats astringents i antiinflamatòries, per la qual cosa és recomanable el seu consum en estats de convalescència.

Per totes aquestes qualitats la poma és una fruita indicada per a totes les franges d’edat, des dels més petits, en purè, passant pels infants, joves, adults i persones d’edat avançada.

Una poma aporta unes 50 calories, 22 grams d’hidrats de carboni, uns 5 grams de fibra i uns 16 de sucres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here