Dijous Sant i Divendres Sant s’esdevé un especial peregrinatge que desenes i desenes de persones, moltes vingudes de fora d’Olesa, fan per visitar els Misteris, les onze imatges que representen diferents escenes de la vida i Passió de Crist i que es poden visitar en locals i cases de la vila. A l’encant dels Misteris, com sempre, cal sumar-hi la força d’atracció turística de La Passió

L’Associació Col·lectiu Misteris d’Olesa va presentar divendres a l’Auditori de la Casa de Cultura totes les activitats que han organitzat per la Setmana Santa a la població.

Aquí teniu tots els actes que es celebraran

Però els dies forts  seran els Dijous i Divendres Sant quan els olesans i les olesanes podran gaudir de la Ruta dels Misteris que enguany de nou ha organitzat visites guiades.

La tradició dels Misteris es remunta a finals del segle XVII i es va desenvolupar també durant tot el segle XVIII. Posteriorment es va anar mantenint, tot i que de manera interrompuda, fins que, ja al segle XX, es va recuperar cap als anys 40.

Es van mantenir fins a finals dels anys 60, quan es van prohibir per part de la parròquia local, arran unes indicacions del concili Vaticà II i el bisbat de Barcelona. Després de diferents intents per recuperar-ho, finalment va ser possible el 1994, gràcies a la insistència de l’olesà Mariano Segura.

Les onze imatges que conformen la ruta dels Misteris són el del Bes de Judes, seguit per La Pietat; l’Ecce Homo; el Camí del Calvari; la Flagel·lació; L’oració de l’Hort; El Sant Crist i la mare de Déu dels Dolors o Dolorosa; el Sant Sepulcre; La Soledat; i el Crist de l’Agonia.

Com és habitual, les imatges resten exposades acompanyades de rams de flors, ciris i els espectaculars grillats, les plantes de brots blancs que sempre són un dels elements que més crida l’atenció dels visitants.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here