En la reunió de la Comissió Executiva de la Xarxa Alcaldes per la Pau de Catalunya -de la que formen part els municipis baixllobregatins de Raquel Sánchez alcaldessa de Gavà i Jordi SanJosé alcalde de Sant Feliu de Llobregat-, celebrada a Granollers el 16 de març, els representants municipals van mostrar el seu rebuig a l’acord entre la Unió Europea i el govern de Turquia

Aquest acord contempla la devolució a Turquia de totes les persones migrants (incloses les persones que sol·liciten asil) que arribin a la Unió europea. També van reiterar la condemna a la vulneració dels Drets Humans que pateixen les persones desplaçades que cerquen refugi als països europeus. 

A més d’acordar les línies de treball i el calendari per als propers mesos, alguns dels temes destacats de la reunió van ser l’àmbit mediterrani i el treball amb altres xarxes de ciutats (especialment amb Ciutats i Governs Locals Units). 


Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya

L’11 de març de 2014 es va crear a Granollers la Secció Catalana d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau. Mayors for Peace és considerada l’organització municipalista més gran del món, que agrupa 7.000 ciutats de 161 països i regidors d’arreu del món, amb l’objectiu de treballar a favor de la pau, el desarmament i, especialment, l’eliminació de les armes nuclears.

La Secció Catalana d’Alcaldes per la Pau reuneix els més de 200 municipis catalans que formen part de l’entitat, sota l’aixopluc de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el Fons Català de Cooperació. 

La comissió executiva està formada per representants dels següents municipis: Granollers, La Garriga, Manlleu, Gavà, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Figueres, Cervera i Vallromanes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here