Nairo Quintana (Movistar) s’ha proclamat vencedor final de la 96ª edició de la «Volta» a Catalunya, després de resistir sense problemes als intents dels seus rivals en la jornada final de la cursa, una etapa amb sortida i arribada a Barcelona que acabava amb vuit passos per l’alt de Montjuïc (3a categoria) on, de nou, ha tornat a triomfar l’escapada, afavorint el triomf d’etapa del ràpid rus Alexei Tsatèvitx (Katiuixa)

L’etapa ha sortit de Barcelona i ha finalitzat novament a la capital catalana després de 136 quilòmetres de recorregut per les comarques del Vallès Occidental, Baix Llobregat i Barcelonès. 

L’escapada de la jornada ha estat formada per Lluís Mas (Caja Rural-Seguros RGA), Maurits Lammertink (Roompot), Matej Mohoric (Lampre-Merida), Ben King (Cannondale), Nikias Arndt (Giant-Alpecin), Arnaud Courteille (FDJ), Koem Bouwman (LottoNL-Jumbo), Sander Armée (Lotto-Belisol), Kanstantsin Siutsou (Dimension Data), Boris Dron (Wanty-Groupe Gobert) i l’eslovè Primoz Roglic (LottoNL-Jumbo), que ha estat l’últim que ha arribat juntament amb el vencedor d’etapa.

Entre els favorits, dos que tenien més d’un minut perdut, Fabio Aru (Astana) i Joaquim Rodríguez (Katiuixa), han estat els que més forat han aconseguit: els dos han format diversos grups d’escapada en el circuit de Barcelona. L’italià, en les primeres voltes, i el català a les últimes. El Purito sí que ha aconseguit uns segons d’avantatge, però no s’ha buidat buscant d’atrapar el cap de cursa, on finalment ha aconseguit vèncer el seu company d’equip.

També Alberto Contador (Tinkoff) i Chris Froome (Sky) han provat sort a les rampes que un any més posaven punt i final a la curs catalana, que de nou ha tingut una cloenda vibrant, però Quintana ha controlat sense cap problema major els quilòmetres finals per assegurar el triomf final del colombià, treballat principalment a les rampes de Port Ainé, on va enfudar-se per primera vegada un mallot verd-i-blanc que ja no ha abandonat fins acabar la cursa.

«És emocionant i un orgull vèncer davant aquests grans rivals. De cara als importants objectius que tinc davant, em dóna confiança i em fa veure que estic pel bon camí cap al Tour de França. No demostra que estic per davant de ningú, sinó que estic treballant bé», ha dit en roda de premsa un Quintana tranquil, després de pujar al podi per davant d’Alberto Contador (Tinkoff) i un Dan Martin (Etixx-Quick Step) que ha pujat al podi gràcies a bonificar a un nou esprint intermedi.

El colombià ha estat també ajudat pel seu equip, tot i estar debilitat amb baixes inesperades. «Ha estat una llàstima perquè hem tingut 3 companys que han acabat la cursa malalts, així que hem defensat el liderat com hem pogut i la victòria també és una mica seva», ha insistit un Quintana que també ha volgut recordar a Adriano Malori i Jonathan Castroviejo, companys d’equip lesionats en altres curses.

D’aquesta manera, Quintana s’ha convertit en el tercer colombià que guanya la cursa catalana després d’Álvaro Mejía (1993) i Hernán Buenahora (1998), i ho ha fet en un final de «Volta» ple de banderes colombianes i aficionats que han celebrat la victòria d’un gran corredor, destinat a marcar època.

Font: http://www.voltacatalunya.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here