El comitè d’empresa i la direcció han arribat a un principi d’acord que contempla un augment salarial de l’1% durant dos anys

ACN Abrera.-Els treballadors de Doga Metal Parts a Abrera (Baix Llobregat) han desconvocat la vaga indefinida que van començar el passat dimecres en contra del bloqueig per negociar el conveni laboral, després d’haver arribat a un principi d’acord amb la direcció de la companyia. 

En una reunió celebrada aquest dijous a la tarda, les dues parts pactat millores en les condicions econòmiques i laborals dels 85 treballadors de la planta. Segons informa CCOO, Doga Metal Parts s’ha compromès a aplicar un increment salarial de l’1% per als anys 2016 i 2017, alhora que abonarà una paga de 1.000 euros bruts consolidable i revaloritzable. 

Aquesta paga tindrà efecte sobre el 2015, i la plantilla la rebrà el 30 d’abril d’aquest any. CCOO ha assegurat que el principi d’acord “dóna resposta a les demandes presentades pels representants dels treballadors”.

De la reunió entre el comitè d’empresa i la direcció de Doga, també n’ha sortit el compromís de millorar els permisos retribuïts i preveure garanties per a l’ocupació en el cas hipotètic que la companyia hagués de plantejar algun expedient des d’ara fins el 31 de desembre de 2019 –data en què caduca el nou conveni laboral-.

Al mateix temps, CCOO ha garantit que la direcció de l’empresa s’ha compromès a abonar als treballadors la nòmina del mes de març de forma immediata, sense descomptar-ne els dies que ha durat la vaga indefinida.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here