El Papiol rebrà una delegació de Colòmbia (el governador de del departament de Quindío i una quinzena d’alcaldes de municipis d’aquesta zona), acompanyada d’autoritats de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)

Es tracta d’una recepció institucional emmarcada en l’agenda de la visita que farà la comitiva colombiana a la zona metropolitana de la capital catalana de l’11 al 14 d’abril. 

El Papiol és el primer municipi que visitaran, on els donarà la benvinguda Joan Borràs, com a alcalde de la localitat i com a conseller del govern de l’AMB. 

El viatge ha estat organitzat per la Cambra de Comerç i Serveis de Catalunya-Colòmbia —una plataforma per promocionar i incentivar relacions comercials, turístiques i d’altres tipus entre Catalunya i Colòmbia— i l’Àrea d’Internacional i Cooperació de l’AMB.

La comitiva arribarà al Papiol cap a les 9.30 del matí, a l’Ajuntament, on seran rebuts tal com marca el protocol. A continuació, hi haurà una sessió de treball, en què Joan Borràs farà una conferència per als seus homònims colombians en la qual tractarà temes com l’estructura política i administrativa de Catalunya, les avantatges de mancomunar serveis o què significa per a un municipi com El Papiol formar part de l’AMB.

La idea és fer després un recorregut pel Papiol per mostrar als convidats alguns dels projectes que s’han pogut desenvolupar al municipi gràcies al suport de l’AMB.

Els representats colombians després de marxar del Papiol aniran a dinar al Parlament de Catalunya, on seran rebuts per la presidenta d’aquesta cambra, Carme Forcadell.

L’AGENDA DE LA DELEGACIÓ COLOMBIANA

Durant els 4 dies que durarà el viatge, s’han previst visites i reunions de treball amb els responsables d’ajuntaments, empreses i serveis de la zona metropolitana de Barcelona.

Els visitants estan molt interessats a conèixer temes relacionats amb la gestió mediambiental i dels residus.

Visites: Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Sant Feliu de Llobregat; Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) de Sant Joan Despí; Parc Agrari del Baix Llobregat; Instal·lacions del Trambaix de Sant Joan Despí; Planta de selecció de runes de la Zona Franca; Planta de selecció i tractament de residus domèstics Ecoparc del Vallès; i Consorci del Besòs.

Reunions de treball: amb el director de Barcelona Turisme, amb responsables de l’AMB; el president de la Gestora de Runes de la Construcció; amb membres de la Cambra de Comerç i Serveis de Catalunya-Colòmbia; amb responsable de l’empresa Deister; amb responsables de l’Agència de Residus de Catalunya; amb el gerent del Consorci del Besòs; amb responsables l’empresa de serveis energètics Enertika; i amb responsables de la cooperativa Som Energia.

ANTECEDENTS DE LA VISITA AL PAPIOL

Joan Borràs va rebre a finals de 2015 una delegació d’El Salvador: L’AMB fa 7 anys que té un conveni de col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de San Salvador (El Salvador). 

A finals de novembre de l’any passat, una delegació d’alcaldes de municipis integrats en l’Àrea Metropolitana de San Salvador van fer una visita a Barcelona amb l’objectiu de conèixer la realitat dels municipis de l’AMB. 

Joan Borràs, com a alcalde del Papiol i conseller metropolità, va ser l’encarregat de rebre la delegació, molt interessada a conèixer la seva experiència com a alcalde d’un dels pobles més petits de l’AMB.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here