L’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, i l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, reclamen a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que convoqui de forma immediata la taula de coordinació contra la violència masclista. Els ecosocialistes ompliran els ajuntaments de mocions i insten la Generalitat a seguir aplicant polítiques d’igualtat malgrat la suspensió de la llei per part del TC

ICV i Dones amb Iniciativa ha presentat avui l’Acord de Ciutats i pobles contra la Violència Masclista, una moció que es presentarà principalment a tots aquells ajuntaments governats per ICV però també en tots aquells que té representació amb regidors i regidores.

En una compareixença de premsa junt amb l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José, l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, la primera tinenta d’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Lídia Muñoz, la regidora d’igualtat del Prat del Llobregat, Anna Martin Cuello i la coordinadora de Dones amb Iniciativa, l’abrerenca Cristina Bigordà; la coordinadora nacional d’ICV, Marta Ribas, ha explicat que aquest és un acord motivat perquè “no parem de tenir nous casos d’assassinats de dones al nostre país”.

“Això no pot continuar passant, ja n’hi ha prou, ens necessitem vives i portem anys reclamant-ho des de totes les institucions”, ha afegit Ribas que ha denunciat que tot i les reivindicacions fetes a totes les institucions – al Parlament, al Congrés i a molts ajuntaments – “encara és una realitat per dur a terme”.

RECURS DEL PP A LA LLEI DE POLÍTIQUES D’IGUALTAT DEL PARLAMENT

Ribas també ha carregat amb duresa contra el recurs que el Govern del PP ha fet contra la llei catalana d’igualtat al mateix temps que ha recordat que el Govern de Catalunya encara té pendent el seu desplegament. “És una altra de les moltes eines que venim reivindicant des de fa molts anys, una llei més que necessària per lluita contra les causes de la violència masclista i que encara està per desenvolupar per part del Govern de la Generalitat”, ha dit Ribas que ha recordat que ni Mas ni Puigdemont han fet res per tirar endavant aquesta llei. “I el PP ens demostra que per ells no és una prioritat i que són capaços de trepitjar una llei com aquesta amb l’excusa de les competències”, ha afegit en referència al recurs al TC.

CONVOCATÒRIA IMMEDIATA DE LA TAULA PER L’ACORD SOCIAL I POLÍTIC CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

Per això, l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, i l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, han demanat la convocatòria urgent, per part de la presidenta del Parlament, de la Taula per l’Acord Social i Polític contra la Violència Masclista.

Aquesta taula s’hauria d’haver convocat abans del 24 de març per part de la presidenta del Parlament i encara no s’ha fet. Per això San José ha explicat que els alcaldes i alcaldesses de ICV “instarem per carta a la presidenta a què es convoqui la taula de forma immediata i allà hem d’acordar els instruments”. Sant José, que ha recordat l’assassinat d’una dona que va ocórrer a la seva ciutat fa poc més d’una setmana, ha dit que els assassinats de dones són “un atemptat contra els drets humans”. “Els drets humans estan posats en qüestió quan no es posa en primera línia la lluita contra la violència masclista”, ha reblat l’alcalde de Sant Feliu.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Castelldefels, ha denunciat l’actitud del PP tant a nivell local com a nivell estatal en relació a les polítiques contra la violència masclista, i la solitud que tenen els alcaldes i alcaldesses també davant el Govern de la Generalitat per desenvolupar polítiques de prevenció contra la violència masclista.

“Des de Castelldefels vam patir dos assassinats i des d’aquell moment ens vam posar actuar, vam fer revisió del circuit de violència”, ha explicat López que ha explicat que el PP a Castelldefels “es va carregar totes les polítiques d’atenció a les dones i la policia assistencial i des que vam arribar al Govern la nostra prioritat ha estat recuperar aquestes polítiques”.

“Ens sentim molt sols perquè no tenim acompanyament de la Generalitat i per això demanem la convocatòria immediata de la taula. No podem sols però no ens quedarem aturats”, ha dit López en referència a les actuacions que es fan a nivell municipal en la lluita contra la violència masclista al mateix temps que ha reiterat que el PP fa el mateix a nivell estatal.

MOCIÓ PER L’ACORD DE CIUTATS I POBLES CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

D’aquesta manera, els ajuntaments governats per ICV i on també compta amb representació municipal, presentaran una moció amb 6 punts. En primer lloc la condemna dels feminicidis i totes les expressions de les violències masclistes. En segon lloc demanar convocar amb urgència la Taula per l’Acord Social i Polític per eradicar la violència masclista. En tercer lloc instar al Govern de la Generalitat a impulsar i reforçar pressupostàriament les mesures que preveu la Llei d’Igualtat catalana. En quart lloc impulsar mesures que preveuen les lleis vigents com per exemple l’Observatori contra la violència masclista, la Sindicatura o els Grups de treball de la Comissió Nacional per una intervenció coordinada contra la violència masclista. En cinquè lloc manifestar el rebuig al recurs del PP davant del Tribunal Constitucional de la Llei d’Igualtat catalana. En sisè lloc demanar al Parlament de Catalunya la coordinació amb el món local per garantir que les dones, els consells municipals i comarcals de dones i les entitats feministes puguin participar en les recomanacions i mesures que sorgeixin de la Taula.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here