Els cinc Municipis Cooperatius (el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Vallirana i Viladecans), diverses entitats d’economia social i cooperatives de la comarca organitzen un cicle d’activitats de difusió d’aquest model alternatiu a l’economia convencional, amb exposicions, xerrades, fires, formacions, festes, cine-fòrums, mercats…

Durant aquest mes de maig, els cinc Municipis Cooperatius del Baix Llobregat (el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Vallirana i Viladecans), juntament amb diverses entitats d’economia social i cooperatives de la comarca, i amb la col·laboració de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, realitzaran una sèrie d’activitats per donar visibilitat i promoure l’economia social i cooperativa. Serà el Maig Cooperatiu.

Què és l’economia social i cooperativa?

L’economia social i cooperativa és una forma de fer empresa i innovació social que es defineix per la participació democràtica de les persones en la presa de decisions, de manera cooperativa, solidària i amb impacte social. El seu objectiu és anar més enllà de l’ànim de lucre de l’economia convencional.

Les cooperatives promouen la participació de les persones membres, l’ocupació estable, la innovació, l’arrelament al territori i el desenvolupament local. Hi ha cooperatives de treball a tots els àmbits i sectors: atenció a les persones, energies renovables, comunicació, indústria… Alhora, l’economia social i solidària prioritza les dimensions socials, ambientals i humanes de l’economia, a fi de resoldre més eficaçment les necessitats de la ciutadania.

Maig cooperatiu

Els Municipis Cooperatius del Baix Llobregat s’han coordinat per organitzar el Maig Cooperatiu, amb l’objectiu de donar visibilitat a aquest model alternatiu a l’economia convencional. En el fulletó adjunt podeu consultar el programa complet del Maig Cooperatiu, que inclou exposicions, xerrades, fires, formacions, festes, cine-fòrums, mercats, etc. 

Municipis Cooperatius

Els Municipis Cooperatius ho són perquè formen part d’un programa impulsat per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, que agrupa a 18 ajuntaments catalans. El programa Municipi Cooperatiu promou la implicació de les administracions locals, entitats i agents econòmics i socials en la difusió, creixement i consolidació de l’economia cooperativa al territori.

 

Consulteu el programa complet del Maig Cooperatiu 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here