El recinte firal va acollir ja ahir al matí a centenars de visitants que no es van voler perdre la inauguració, i que van ser els primers en visitar la mostra

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, va ser l’encarregada de tallar la cinta inaugural de la 63a Fira d’Espàrrecs de Gavà. Per l’ocasió va estar acompanyada pel president i el vice-president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, respectivament Josep Pañella i Salvador Barri, i pel Director General d’Alimentació, Qualitat, i Industries Agroalimentàries de la Generalitat de Catalunya, Antoni Díaz.

Sánchez va voler destacar que “enguany hi ha molta participació i moltes novetats per posar en valor el que significa aquesta Fira d’Espàrrecs, que és mostrar aquesta part tan significativa de la nostra ciutat com és el sector agrícola i tot el que es conrea a la nostra ciutat”. 

L’alcaldessa va destacar que la Fira és “una molt bona oportunitat per conèixer la nostra ciutat” i va recordar que “63 edicions de la Fira es diu ràpid però són 63 anys d’història, de molta feina, i de moltes persones que han estat al darrere d’aquest gran esdeveniment de la nostra ciutat”.

L’alcaldessa va voler dedicar aquesta edició de la Fira a totes les generacions que al llarg d’aquests anys han conreat els camps de Gavà, i va destacar al mateix temps que “ara el que toca és que les noves generacions que ens dediquem a treballar per la ciutat agafem el relleu i que cadascú treballem des de les nostres responsabilitats i àmbits”. A aquestes noves generacions, l’alcaldessa els hi vagarantir  que “l’administració local ha d’estar i estarà sempre al vostre costat”.

Josep Pañella, de la seva banda, va tenir un record molt especial pel tractor familiar exposat a l’entrada del recinte firal, un dels primers que va conrear els camps gavanencs, i que ha estat restaurat per l’ocasió. Pañella va assegurar que “aquesta és una edició molt especial per mi pel fet d’haver restaurat i deixat exposat el tractor de la meva família”.

Salvador Barri va assegurar a més que “enguany ha augmentat la participació, els pagesos de Gavà estan més implicats que mai en el que és l’esdeveniment agrícola més important de la ciutat, que és la Fira d’Espàrrecs, i realment és un orgull per la pagesia de Gavà poder lluir i ensenyar el fruit del seu esforç durant tot l’any”.

Finalment, Antoni Díaz va mostrar la seva admiració per les obres artístiques i els lots de qualitat que ha pogut veure que “m’han deixat realment impressionat en veure com es posa en valor els productes d’aquesta zona”. Díaz va aprofitare “aquesta meravellosa Fira” per posar de manifest “el compromís del govern de la Generalitat per potenciar el consum de proximitat i tots els productes que són de la terra a l’hora que també es vol potenciar tota la indústria pel que fa a l’exportació”.

La Fira, es pot visitar durant tot el día d’avui i gaudir de les següents activitats: 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here