GastroGavà també ha incrementat el nombre de degustacions amb un total de 10.900 tapes servides respecte a les 10.700 de l’any passat

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha valorat la 62a edició de la Fira d’Espàrrecs de Gavà de forma molt positiva: “tot i que el temps no ens va acompanyar dissabte les més de 34.000 persones que ens han visitat demostren l’atractiu que té la Fira d’Espàrrecs i l’interès que desperta en la ciutadania no només de Gavàs sinó també d’altres poblacions”.

Sánchez també ha destacat “la participació de 42 entitats que s’han implicat i han participat per fer possible la Fira i omplir d’activitats la ciutat durant aquests tres dies”. D’altra banda, l’alcaldessa de Gavà ha agraït l’esforç de totes les persones que han fet possible la celebració de la Fira d’Espàrrecs: restauradors, pagesos, entitats, expositors i als treballadors i treballadores municipals.

La Mostra Agrícola ha comptat amb 80 participants, 9 més que a l’edició anterior. 14 en la categoria de lots d’espàrrecs, 7 en paneres de verdures, 26 paneres artístiques de verd i 33 en paneres de llavors.

Un any més, els pagesos han dedicat els seus esforços en mostrar el bo i millor del camp gavanenc i la seva creativitat a l’hora de realitzar les paneres artístiques elaborades amb llavors i verdura fresca, essent l’espàrrec el principal protagonista.

En aquesta edició els premiats han estat en la categoria de lots d’espàrrecs: Narcís Planas, Isabel Viñas i Salvador Ivern. En la categoria de paneres de qualitat: família Vives Rosa, Andreu Margarit i Joan Sanfeliu. En l’apartat de paneres artístiques fetes amb fruita i verdura, el primer premi ha estat atorgat a Narcís Sanfeliu, per un homenatge a la moto Vespa que té fins i tot una llum que s’encén. El segon premi ha estat per Carla Roig per un paisatge agrícola anomenat “La granja de l’avi” i la Família Martorell Nalda que ha reproduït una escena de Star Wars on es poden veure tots els personatges tant els clàssics: C3PO, R2D2 i Yoda com el nou robot BB-8. En la categoria de paneres artístiques fetes amb llavors, Joan Margarit ha guanyat el primer premi amb un quadre on es veu un jardí d’entrada a una masia vora el mar. El segon premi ha estat per l’al.legoria del carnaval de Venècia feta per Mari Carmen Nalda i l’exposició de joies anomenada “El placer de compartir” de Cristina Núñez ha estat mereixedora del tercer premi.

Per la seva banda, la Mostra Comercial ha comptat amb la presència de 50 artesans de fora de Gavà, 19 expositors locals i 4 al Mercat de Pagès que enguany s’ha reubicat per apropar-lo més als visitants. Al carrer Sant Pere es trobaven els expositors de venda directa de productes artesans, del sector de l’alimentació o l’equipament personal. A la plaça de Jaume Balmes hi havia els comerços, industries gavanenques i el sector de l’automoció que han donat a conèixer els seus productes i serveis.

La Fira ha comptat amb nombroses activitats organitzades per entitats de la ciutat. Al voltant de la Fira s’organitzen un bon grapat d’activitats per a petits i grans. Les entitats culturals, esportives i educatives de Gavà aboquen esforços i hi participen de manera molt activa ja sigui amb actuacions a l’escenari, exhibicions i organitzant tot tipus de propostes. Les entitats de cultura popular i tradicional també s’han sumat a l’oferta de tallers i jocs destinats als més menuts per gaudir d’una jornada familiar a la Fira.

A més s’han organitzat tallers i activitats infantils on han participat gairebé 3.500 nens i nenes. En aquesta edició destaca la bona participació en l’espai on els cossos de seguretat i emergència han difós la seva tasca així com els materials que fan servir els més petits.

La tercera edició de GastroGavà ha estat tot un èxit. 19 restauradors del municipi han ofert, en diferents horaris i torns, un total de 27 tapes, 15 de les quals amb l’espàrrec de Gavà com a ingredient protagonista. 

En total s’han servit 10.400 degustacions. 

Aquesta xifra s’ha repartit entre divendres a la nit amb un total de 1.800 (1.600 en 2015), dissabte al matí 2.000 (2.100 en 2015), dissabte a la nit 2.700 (3.600 en 2015), diumenge al migdia 3.600 (3.400 en 2015) i diumenge tarda amb 300 degustacions Enguany, entre les novetats hi havia l’ampliació de la terrassa per als clients i la instal.lació d’un escenari amb actuacions musicals i activitats infantils de teatre.

Mariano Martínez, que és responsable de comunicació de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat, ha valorat molt positivament aquestes dades assegurant que “estem molt contents de la repercussió que ha tingut la mostra durant tot el cap de setmana sobretot perquè aquest any ha estat més forta la introducció de l’espàrrec de Gavà en les tapes, que és precisament el que ens interessava, donar a conèixer el nostre producte”.

Respecte als plans de futur de GastroGavà Martínez ha destacat que “el contracte que tenim amb l’Ajuntament acaba aquest any i de moment estem tots contents amb aquesta mostra, haurem de treballar una bona planificació i veure els punts forts i els febles però, en resum, l’administració està satisfeta amb l’evolució de l’activitat sobretot per l’aposta que suposa de donar a conèixer un producte del Parc Agrari del Baix Llobregat com és l’espàrrec de Gavà”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here