Aquestes localitats baixllobregatines es troben entre els dotze municipis catalans que formen part del grup inicial de la Xarxa de Municipis per la Igualtat (XMI), que s’ha presentat al Col·legi de Periodistes de Barcelona

La XMI és una agrupació voluntària d’ajuntaments que han acordat impulsar, mitjançant el treball en xarxa, polítiques econòmiques i socials que prioritzen la igualtat d’oportunitats i el respecte del medi ambient.
La Xarxa també vol ser un instrument d’unió del municipalisme català per reivindicar un finançament just i un model competencial adequat per als ajuntaments, per dur a terme accions que permetin a la ciutadania créixer amb igualtat.
L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, que va participar en la presentació, va dir que “des de la proximitat, des de la gestió del dia a dia, estem atenent i donant respostes a la ciutadania i construint ciutats més igualitàries, amb més oportunitats per a tothom i sent sensible a les singularitats i necessitats de cadascú”.

“Amb aquesta Xarxa –va continuar–, volem compartir totes aquelles actuacions que estem portant a terme des dels nostres ajuntaments per combatre les desigualtats i l’exclusió social, perquè puguin servir de model per a altres municipis”.

Pilar Díaz va parlar especialment de les desigualtats que pateixen les dones: “Volem evitar la pobresa femenina que avui s’està donant a moltes ciutats d’arreu de Catalunya. En l’entorn local no permetrem restar oportunitats a cap persona i som conscients que només assolirem igualtat quan dones i homes tinguin les mateixes oportunitats”.

La Xarxa, integrada i impulsada, a més d’Esplugues, pels municipis de l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Tarragona, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà, Viladecans, Granollers, Pineda de Mar, Castellar del Vallès, Palafrugell i Gelida, neix a partir del següent manifest.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here